Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Δήγματα γραφής.......

«Οδύσσεια»

Διαφωνούμε ότι αυτό που συνέβη το Πάσχα στις Εθνικές Οδούς, τόσο κατά το «πήγαινε» όσο και κατά το «έλα», με τις ουρές χιλιομέτρων στα διόδια και τις πολύωρες καθυστερήσεις, ήταν - προς Θεού - προϊόν της αναισχυντίας, της αλητείας και της «εργολαβοκρατίας» των εταιρειών.

Διαφωνούμε ότι το τσουχτερό αντίτιμο για να ανοίξουν οι μπάρες θα πρέπει να εκληφθεί ως «λύτρα» που απαιτούν οι εργολάβοι για να επιτρέψουν στους εποχούμενους να διαβούν είτε τους ανύπαρκτους (!) είτε τους εγκληματικά κακότεχνους δρόμους «τους».

Διαφωνούμε επίσης ότι για το μποτιλιάρισμα ευθύνεται η «άψογη εξυπηρέτηση».

Προτείνουμε να το δούμε διαφορετικά. Και όταν λέμε «διαφορετικά», εννοούμε «κυβερνητικά»:

Για παράδειγμα, το χαράτσι, δεν είναι χαράτσι, αλλά μια «πατριωτική» συμβολή των Ελλήνων για την «ανάπτυξη» της χώρας.

Οσο για το «σημειωτόν», που επέβαλαν οι εργολάβοι σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους ώσπου να περάσουν ένας - ένας από το «γκισέ», ήταν για να έχουν χρόνο ώστε να «απολαύσουν» τη διαδρομή.

Πρόκειται - παρεμπιπτόντως - για διαδρομή η οποία είναι διάσπαρτη από «αξιοθέατα». Ειδικά, μάλιστα, αυτό που συμβαίνει (εδώ και χρόνια) στην Κορίνθου - Πατρών, όπου ο δρόμος (;) είναι σπαρμένος με πινακίδες οι οποίες με πολύ ευγενικό τρόπο σε πληροφορούν ότι οσονούπω θα σκοτωθείς (!), δεν το συναντάει ταξιδιώτης πουθενά αλλού στον κόσμο...

Γι' αυτό σας λέμε, καλή διάθεση να υπάρχει και προπαντός εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στους φίλους της.

Αλλωστε τι σόι «Οδύσσεια» θα ήταν αυτή που μας υποσχέθηκε ο Παπανδρέου, αν οι εργολάβοι δεν φρόντιζαν να κάνουν το «ταξίδι» όσο γίνεται πιο «περιπετειώδες» και «μακρύτερο»...


Δεν υπάρχουν σχόλια: