Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Διεφθαρμένοι ως του μυελού των οστέων



Αν δεν είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό τέχνασμα προβολής του υψηλού πολιτικού ήθους και του αδέκαστου πολιτικού χαρακτήρα του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τσιάρα, τότε αυτή η είδηση είναι άξια προσοχής για δύο λόγους. Ο πρώτος βρίσκεται πως ίσως βρισκόμαστε σε μια νέα υπόθεση Βασίλη Μαγγίνα με Έλληνα ανασφάλιστο και απλήρωτο εργαζόμενο αυτή τη φορά. Ο δεύτερος και αποκαλυπτικότερος της δουλικής αντιμετώπισης του ανθρώπου από ορισμένου διαχειριστές της εξουσίας είναι πως δεν ορρωδούν προ ουδενός ακόμη και αν αυτός είναι δεύτερου έστω βαθμού συγγενής τους! Εξάδελφός του. Σύμφωνα με την καταγγελία έτσι ο κ. Παναγιώτης Συρόπουλος, συγγενής του πρώην τομεάρχη Υγείας επί υπουργίας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, κ. Κώστα Τσιάρα, κατέθεσε αγωγή εναντίον του, ζητώντας να του πληρώσει τους μισθούς και τα ασφάλιστρα για όσο διάστημα εργαζόταν στο πολιτικό του γραφείο προσφέροντας υπηρεσίες υπαλλήλου. Ο κ. Συρόπουλος αξιώνει με την αγωγή του αποζημίωση ύψους 36.320 ευρώ για τις ώρες και τις ημέρες που εργάστηκε στο γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Τσιάρα. Γράφει επί λέξει και λεπτομερειακά τα εξής:
«Από το Σεπτέμβριο του 2004 έως και το Δεκέμβριο του 2007 απασχολούμουν στο πολιτικό γραφείο του εναγομένου, με μερική απασχόληση, καθημερινώς, 6 ημέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως και Σάββατο με ωράριο εργασίας, τις καθημερινές από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 17:00 έως και τις 20:00 και τα Σάββατα από τις 8.:00 έως και τις 16:00 εβδομαδιαίως. Δηλαδή εργαζόμουν 23 ώρες. Για την ανωτέρω εργασία μου, κατά τη συμφωνία μας ο εναγόμενος θα μου κατέβαλλε μηνιαίο μισθό σύμφωνα με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπως κάθε φορά ίσχυε. Τέλος Δεκεμβρίου του 2007 αποχώρησα από την εργασία μου διότι ο εναγόμενος για το παραπάνω χρονικό διάστημα της απασχόλησής μου δεν μου κατέβαλλε παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μου τις αποδοχές που δικαιούμουν για όλο το πιο πάνω χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα με την αγωγή ο κ. Συρόπουλος διεκδικεί επίσης επιδόματα δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και αποζημίωση μη ληφθείσας άδειας..
Τώρα η πλάκα είναι πως ο κ. Τσιάρας σε δήλωσή του εκθέτει τον εξάδελφό του λέγοντας πως απλώς ερχόταν προεκλογικά στο πολιτικό του γραφείο και καθόταν προφανώς γιατί δεν είχε τι άλλο να κάνει.! Ακόμη κι έτσι να είναι αυτό που υποψιάζεστε μάλλον αυτό συνέβη. Εκλήθη ο εξάδελφος να συνδράμει στην εκλογή του εξαδέλφου υπό την ρητή διαβεβαίωση ότι άμα τη αναλήψει της εξουσίας θα διέλθει της κερκόπορτας που θα οδηγούσε στην κατάληψη μιας θέσης του δημοσίου. Η εξουσία όμως για την ΝΔ ανελήφθη στους ουρανούς ή πιο σωστά από το ΝΕΟΠΑΣΟΚ οπότε η .. «εθελοντική» εργασία πήγε ζάφτι για να αποδειχτεί ότι η διαφθορά των εξουσιαστών έχει διαβρώσει ολάκερη την κοινωνία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: