Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Μαζική χορήγηση «υπηκοοτήτων» από το κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο.

Σε μια στιγμή όπου ο Χριστόφιας ακίζεται με τον καθρέφτη του (ξέρετε καθρέφτη καθρεφτάκι μου ποιος είναι ποιο ΄όμορφος πρόεδρος από εμένα και άλλα τέτοια ξεκαρδιστικά..)

το Τουρκοκυπριακό καθεστώς του ψευδοκράτους προβαίνει σε μαζική χορήγηση υπηκοότητας έτσι ώστε να αλλοιωθεί τόσο η σύνθεση του πληθυσμού, ώστε στην άκρη της στοάς ο ήλιος να φωτίζει ίσα δικαιώματα και στις δύο πλευρές!


Σύμφωνα με λεγόμενη πρόταση νόμου που προωθεί το κόμμα Εθνικής Ενότητας του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, θα παραχωρηθεί η λεγόμενη λευκή ταυτότητα σε άτομα που εργάζονται «νόμιμα» στο ψευδοκράτος για οκτώ έτη.


Σε πρώτο στάδιο θα παραχωρηθούν 10.000 »λευκές ταυτότητες» και περίπου 5.000
»υπηκοότητες» ενώ σε τρεις μήνες θα χορηγηθεί η »υπηκοότητα» του ψευδοκράτους σε όσα άτομα έχουν το «δικαίωμα» να την αποκτήσουν.


Σύμφωνα με στοιχεία των κατοχικών αρχών, από τους 29.000 εγγεγραμμένους ξένους πολίτες, που βρίσκονται στα κατεχόμενα, οι 13.000 έχουν «δικαίωμα» να αποκτήσουν «υπηκοότητα», ωστόσο μόνο 5.800 άτομα έχουν κάνει αίτηση.
Όπως αναφέρουν τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, κατά τον ισχύοντα «νόμο», «δικαίωμα» για «υπηκοότητα» έχουν όσοι έζησαν στο ψευδοκράτος για τουλάχιστον 15 χρόνια μέχρι την ενηλικίωσή τους (18 ετών), τα άτομα που οι γονείς τους ζουν «νόμιμα» στο ψευδοκράτος, τα άτομα που για τρία χρόνια βρίσκονται σε γάμο με «υπήκοο» του ψευδοκράτους, τα άτομα που για 15 ή 25 χρόνια κατέθεταν ασφάλιστρα στο «τμήμα κοινωνικών ασφαλίσεων» και κέρδισαν το δικαίωμα να πάρουν σύνταξη γήρατος και ο/η σύζυγος ατόμου που έχει «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους και τα ανήλικα παιδιά της/του.


Η λεγόμενη υπηκοότητα θα παραχωρείται, επίσης, χωρίς κανένα άλλο κριτήριο σε άτομα που έχουν επενδύσει στο βιομηχανικό, εμπορικό, τουριστικό και κοινωνικοοικονομικό τομέα στις κατεχόμενες περιοχές, άτομα που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην επιστήμη και πολιτική, στις χήρες και τα παιδιά όσων πολέμησαν στην εισβολή του 1974, στις χήρες, τα παιδιά και γονείς των πεσόντων κατά την εισβολή του 1974 και τα άτομα που υπηρέτησαν στην τουρκοκυπριακή οργάνωση ΤΜΤ, στην περίοδο πριν από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. 


Η οργάνωση ΤΜΤ θεωρείται υπεύθυνη για σωρεία τρομοκρατικών πράξεων και δολοφονιών Ελλήνων και Τουρκοκυπρίων, που είχαν διακηρύξει την επιθυμία τους για ειρηνική συμβίωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: