Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Reuters: Νέο πακέτο στήριξης 65 δισ. ευρώ εξετάζουν Ε.Ε., ΔΝΤ


Σύμφωνα με το δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου, 


ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΕ είχαν συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.


Φανταστείτε κατόπιν αυτού την πραγματική αξία της υπό εκποίηση Δημόσιας περιουσίας.. 


 Με το που και ο Σαμαράς συναίνεσε στο ξεπούλημα του πλούτου μας, τα πυρ ομαδόν κατά της Ελλάδας όχι μόνο σίγησαν, αλλά την θέση τους πήραν οι εκτοξεύσεις δηλητηριώδους σιέλου των Ευρωπαϊκών όφεων. 


Έτσι νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, ύψους 65 δισ. ευρώ, εξετάζει η ΕΕ και το ΔΝΤ
σύμφωνα με δηλώσεις Eυρωπαίων αξιωματούχων τις οποίες επικαλείται το Reuters και η πρόταση αυτή ερρίφθη στο τραπέζι το Σαββατοκύριακο, 


σηματοδοτώντας την ταχύτητα με την οποία πλέον και κατόπιν αυτού να κινηθεί η Ελληνική κυβέρνηση. 


Και η επιβεβαίωση της άποψής μου αμέσως μετά:


«Θα απαιτηθούν εγγυήσεις για τα νέα δάνεια και τεχνική στήριξη από την ΕΕ, υπό την έννοια της εμπλοκής της ΕΕ στη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων», φέρεται να είπε αξιωματούχος από χώρα της ΕΕ. 


Αυτό ήταν το ζήτημα και το ζητούμενο. 


Η έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που θα κρίνει την καταβολή της πέμπτης δόσης, θα είναι έτοιμη έως το τέλος της εβδομάδας.Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν Αμαντέου Αλταφάζ διέψευσε ότι θα γίνει έκτακτο Eurogroup στις 6 Ιουνίου.Όπως είπε η προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ερυωζώνης θα γίνει κανονικά στις 20 Ιουνίου και στις 23 και 24 η Σύνοδος Κορυφής.


Ο Όλι Ρεν, πιέζει για συμφωνία και των κομμάτων της αντιπολίτευσης (προφανώς αναφέρεται αποκλειστικά στον Σαμαρά) στο πρόγραμμα ΕΕ και ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας.


Λιγότερο κράτος αποπροσανατολισμένοι ψήφισαν οι έλληνες, κράτος μηδενικό τους παρέχεται. Ας πρόσεχαν.. 


Και εννοώ τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που εντός ολίγου όταν θα πλακώσουν τα Ευρωπαϊκά λαμόγια θα εκλιπαρούν για το κόκαλο από το τεράστιο ψαχνό του δημοσίου δια του οποίου συντηρούσαν επιχειρήσεις και οικογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: