Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Εν μέσω δακρυγόνων 155 ναι.. Τα δάκρια έπονται γενικώς..

Πεδίο μάχης θυμίζει και πάλι η πλατεία Συντάγματος, 
με ομάδες ταραξιών να συγκρούονται με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, 
που έχουν κάνει εκτενέστατη χρήση χημικών. 

Η ατμόσφαιρα είναι πνιγηρή τόσο στην πλατεία όσο και στο σταθμό του μετρό, όπου εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν βρει καταφύγιο σε μια προσπάθεια να προφυλαχτούν από τα δακρυγόνα, 
ενώ αναφέρονται και τραυματισμοί πολιτών. 

Την ίδια στιγμή στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής 155 ναι πήρε από τα καθεστωτικά σαπρόφυτα το μεσοπρόθεσμο για να καταστεί μακρυπρόθεσμος βρόχος στον λαιμό των ελλήνων! Με ψήφους 155 υπέρ, 138 κατά, 5 "παρών" και δύο απόντες το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι
πλέον νόμος του κράτους.

"Όχι" ψήφισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ με το... σκεπτικό ότι τον έπεισε η ομιλία του Πρωθυπουργού και επειδή "αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της ψηφοφορίας" ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης είπε τελικά το πολυπόθητο για την κυβέρνηση ναι.

¨Παρούσα" δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη και οι 4 ανεξάρτητοι βουλευτές που τη στηρίζουν, ενώ, χωρίς αιτιολογία, απουσίασε ο ανεξάρτητος Γιώργος Λιάνης και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος, με επιστολή του στο προεδρείο δήλωσε προσωπικό κώλυμμα και ότι εάν παρίστατο θα δήλωνε "όχι".

Tην ανεξαρτητοποίησή της και την αποχώρησή της από τη ΝΔ, λόγω της θετικής της ψήφου στο Μεσοπρόθεσμο ανακοίνωσε η Έλσα Παπαδημητρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καταψήφισα με δυσκολία το Μνημόνιο ακολουθώντας κομματική γραμμή» και προσθέτοντας ότι «το Μεσοπρόθεσμο είναι απαραίτητο όπως με βεβαιώνουν οι διεθνείς επαφές μου».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να βρουν κοινό τόπο συνεννόησης λέγοντας: «Ο κ.Παπανδρέου και ο κ.Σαμαράς να κλειδωθούν σε ένα δωμάτιο χωρίς ψωμί και νερό για να βρουν τρόπο συναίνεσης».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το Μεσοπρόθεσμο θα περάσει στη Βουλή, όχι όμως στην κοινωνία, προσθέτοντας: «Δεν δέχομαι αυτούς που λένε ότι θα το ψηφίσω αλλά δεν συμφωνώ. Πρέπει να σεβαστούν τη νοημοσύνη μας».

Η Αλέκα Παπαρήγα έκανε λόγο για «επικίνδυνους θύλακες εντός των «Αγανακτισμένων» και προκάλεσε αντιδράσεις όταν είπε: «Θα αφήσουμε το Σύνταγμα στην ιδιοκτησία των Ελληναράδων» με τις δύο σημαίες στα χέρια;»

Σχεδόν διακομματική ήταν η στήριξη στο Αλέκο Παπαδόπουλο (το ξεπουλημένο πολιτικά δικηγοράκι εκ Θεσπρωτίας θα ξεπουλήσει τώρα την Ελλάδα) για τη θέση του προέδρου του Ταμείου που θα προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις. Σχετική κρούση έκανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, για να εισπράξει από τον Ευάγγελο Βενιζέλο την απάντηση ότι έχει ήδη επικοινωνήσει μαζί του. Παράλληλα ο Μανόλης Κεφαλογιάννης επεσήμανε ότι σχετικό θέμα έχει ήδη θέσει ο πρόεδρος της ΝΔ.

.


Δεν υπάρχουν σχόλια: