Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Οι 60 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους: επιλογές όπως οι χθεσινές κρύβουν τον κίνδυνο εκτροπής του πολιτεύματος.

Κόλαφος για την κυβέρνηση είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος,, αντιδρώντας στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος και στα χθεσινά γεγονότα του Συντάγματος. 

Οι εκπρόσωποι των δικηγόρων υποστήριξαν ότι κρατικές επιλογές όπως οι χθεσινές κρύβουν τον κίνδυνο εκτροπής του πολιτεύματος.


"Η επιβολή της νομιμότητας και της δήθεν διασαλευθείσας τάξης (που πάντως χτες δεν υφίστατο σε εκτεταμένη κλίμακα ως γεγονός), μπορούν να πραγματοποιηθούν δίχως ακρότητες, με στόχευση σε αυτούς που πραγματικά παρανομούν, υπονομεύοντας παράλληλα τον αγώνα των χιλιάδων συμπολιτών μας που διαδηλώνουν ειρηνικά", ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.


Πρόσθεσαν ότι στην αντίθετη περίπτωση «οδηγούμαστε στη μετατροπή της αστυνομικής αρχής από όργανο προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη σε όργανο αυθαιρεσίας και κατάλυσης
δικαιωμάτων, σε πλήρη αντίθεση προς το σκοπό της ύπαρξής της».


Οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων σημείωσαν ότι "κρατικές επιλογές, όπως οι χθεσινές, πλήττουν κατ' αποτέλεσμα το ίδιο το δημοκρατικό μας πολίτευμα, καθώς βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση από τη βασική αρχή, πως οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις και οι πολιτικές τους νομιμοποιούνται μόνο μέσω της λαϊκής βούλησης, και μοναδικός ισχυροποιητικός για την εδραίωσή τους παράγοντας επιτρέπεται να είναι η εμπιστοσύνη με την οποία τις περιβάλλει ο λαός".


Υπογράμμισαν ότι "οποιαδήποτε άλλη λογική, με όποιο πρόσχημα και αν υιοθετείται, βαίνει εκτός των δημοκρατικών μας κατακτήσεων με κινδύνους σοβαρότατων εκτροπών για το πολίτευμά μας, αντίστοιχων αυτών που γίναμε μάρτυρες σε εποχές κατάλυσης της Δημοκρατίας".


Αναφορικά με το Μεσοπρόθεσμο, χαρακτήρισαν το οικονομικό πρόγραμμα της περιόδου 2012-2015 "πρωτόγνωρο στα χρονικά της μόρφωμα, στερούμενο κανονιστικών διατάξεων".


Οι 60 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας καταδίκασαν "απερίφραστα την αλόγιστη και χωρίς διάκριση χρήση αστυνομικής βίας κατά πολιτών", αλλά και "όλους εκείνους που, υποκινούμενοι ή όχι, με το πρόσχημα άσκησης συνταγματικών δικαιωμάτων καταστρέφουν περιουσίες, προκαλούν την επέμβαση των ΜΑΤ και υπονομεύουν τις μαζικές και ειρηνικές διαδηλώσεις των πολιτών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: