Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Σώσαμε το ευρώ γράφουν όλα τα Μέσα αλλά θάψαμε τους Έλληνες..

Σήμερα η διαδικασία συνεχίζεται με περήφανα κι ενοχικά «ναι» στον εγκληματικό εφαρμοστικό νόμο. 

Θα βάλουν την τελική σφραγίδα στο πώς θα διαχειριστούν οι δανειστές την περιουσία του ελληνικού λαού, 

στο πώς θα διαλύσουν τα εισοδήματά μας, τις εργασίες μας, την κοινωνία, το πολίτευμα, τις ζωές μας, το μέλλον μας.


Κι όλα αυτά γιατί; Τα ξένα ΜΜΕ μιλούν για διάσωση του ευρώ μετά τη χθεσινή ψηφοφορία που παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα όλη η Δύση. Αντιγράφουμε ενδεικτικά μόνο, από το in.gr:


«Πρόκειται για την πιο σημαντική απόφαση για τη σωτηρία του ευρώ» λέει στο ηλεκτρονικό του πρωτοσέλιδο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.



«Ενέκρινε η Ελλάδα τα μέτρα, δεν θα είχε έλθει η επόμενη δόση, συγκρούσεις στην πλατεία Συντάγματος, άνοδος στις διεθνείς χρηματαγορές» λέει η ιταλική Repubblica.


«Η βρετανική εφημερίδα The Independent σημειώνει πως το Κοινοβούλιο υπερψήφισε οριακά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, επισημαίνοντας πως μία αρνητική ψήφος θα ήταν καταστροφική για την ελληνική οικονομία και για την καταρρεύουσα αξιοπιστία του ευρώ. Σημειώνει, όμως, πως η ανακούφιση στις Βρυξέλλες και στα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα είναι προσωρινή εάν η λαϊκή οργή εμποδίσει να τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα λιτότητας».


Ποια σωτηρία της χώρας, ποιοι μισθοί, ποιες συντάξεις. Το ευρώ!


Μια πολιτική που υπερασπίζεται ένα τέτοιο «ανίερο», καθότι διαλυτικό ολόκληρων κοινωνιών, ιδανικό δεν εφαρμόζεται με συναίνεση αλλά με χούντες, οι οποίες είναι σύμφυτες με την πολιτική του ΔΝΤ όπου αυτή εφαρμόστηκε σε όλη την υφήλιο....


Πρέπει να βγουν και τα τανκς για να το καταλάβουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: