Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αίγυπτος: Δακρυγόνα, ξύλο, μολότωφ και μετά τον Μουμπαρακ..

Με δακρυγόνα η αστυνομία προσπάθησε να απωθήσει εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ ζητώντας άμεσα δίκη των ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων.
 
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσει πολλές εκατοντάδες διαδηλωτών-κυρίως νέους- που συγκεντρώθηκαν τη νύχτα στην πλατεία Ταχρίρ του κεντρικού Καϊρου και διαδήλωναν ζητώντας πιο γρήγορη διεξαγωγή της δίκης των πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων, ενώ κάποιοι από αυτούς πετούσαν πέτρες.

Επίσης αργά χθες σημειώθηκαν συγκρούσεις σε γειτονική περιοχή της πρωτεύουσας της Αιγύπτου, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη των οικογενειών ορισμένων από τα 840 θύματα και πλέον της εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ τον Φεβρουάριο για να τιμήσουν τους νεκρούς τους.


Το υπουργείο Εσωτερικών κατηγόρησε για τα επεισόδια ομάδα που επιχείρησε να σαμποτάρει την διοργάνωση. Ήταν η πρώτη φορά τις τελευταίες εβδομάδες που σημειώνονται βίαια επεισόδια στην πλατεία Ταχρίρ, η οποία υπήρξε επίκεντρο της εξέγερσης πριν από μερικούς μήνες.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εμπόδισαν τους διαδηλωτές να φθάσουν στο υπουργείο. Το πλήρωμα των ασθενοφόρων παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε διαδηλωτές που εμφάνισαν προβλήματα από την εισπνοή των αερίων από τα δακρυγόνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: