Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Σε σχολική εκδρομή βρίσκονταν τα παιδιά..

Στην αντιπαράθεση μεταξύ των καπιταλιστών υπάρχουν και θύματα. 

Το παζάρι αφορά στο ποιος, πόσο, πότε θα πάθει αυτή ή την άλλη ζημιά. Για την κοινωνία αυτό θα πρέπει να είναι παντελώς αδιάφορο. 

Για μας ζήτημα και ζητούμενο ήταν είναι και θα είναι η λεγόμενη κρίση να πληρωθεί από την αλητοελιτοκρατία. Οι εκβιασμοί και οι απειλές έτσι περί χρεοκοπίας της χώρας επιστρέφονται άναυλα. 

Γιατί την χρεοκοπία την βιώνει καθημερινά ο λαός με ένα ένα τα νοικοκυριά του να εξαθλιώνονται. Να μαραζώνουν. Να εκπίπτουν οικονομικά κοινωνικά και βεβαίως ως συνέπεια αυτών και ηθικά. 

Έτσι άλλη είναι η δική μας επιλογή. Αυτή που συνθηματολογούσαν χθες οι εργαζόμενοι.: 

«Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργαζόμενε μπορείς χωρίς αφεντικά»!


Το φώναξαν χτες οι απεργοί την ώρα που από τα μεγάφωνα της απεργιακής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα ανακοινώνονταν ο απολογισμός της απεργίας. Οταν ανακοινώθηκε πως σε δεκάδες χώρους από τις 3 τη νύχτα δόθηκε με επιτυχία η μάχη και το ταξικό κίνημα απέδειξε πως ο αλητοελιτοκράτης δεν μπορεί χωρίς τους εργαζόμενους, 

ενώ αντίθετα οι αυτοί μπορούν χωρίς δυνάστες τους.

Ωστόσο στη πλατεία οι γνωστοί βαλτοί όταν εμφανίστηκαν οι απεργιακές πορείες έκαναν ευθέως καθαρό ότι ενοχλήθηκαν σφόδρα από την παρουσία του οργανωμένου ταξικού κινήματος. 

Δε θέλουν οργανωμένη την εργατική τάξη, δε θέλουν οργανωμένο ταξικό κίνημα. Θέλουν να οργανώνουν την οργή έτσι που να γίνεται και αυτή εμπορεύσιμη, αξιοποιήσιμη από τον καπιταλισμό.

Από κοντά εμφανίστηκαν και οι πασίγνωστοι «άγνωστοι», τόσο όσο χρειάζονταν για να σβήσει τηλεοπτικά η εικόνα της απεργίας. Και ως διά μαγείας εξαφανίστηκαν όταν ήρθε η ώρα να εμφανιστεί η πλατεία χωρίς απεργούς. 

Και μετά απ' αυτό στο «Αλτερ» η περιορισμένης νοητικής εμβέλειας Μακρή ρωτούσε αν μπορούσε να αποδείξει το ΠΑΜΕ η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ ότι η δράση των «αγνώστων» ήταν προβοκάτσια... 

Όχι κυρία μου. Σε σχολική εκδρομή βρίσκονταν τα παιδιά..
Κλύδωνας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ ! ΜΕ ΚΑ"Ι"ΜΑΚΙ ΑΠΟ ΠΑΡΕΛΑΣΗ.....