Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ύμνοι υπέρ της σωτηρίας μιας κενής περιεχομένου πατρίδας!

Τοκογλυφική αποστολή σωτηρίας ενός πλοίου που βυθίζεται πετώντας πρωτίστως επιβάτες και πλήρωμα στην θάλασσα όπως εύστοχα έγραψε ο αρθρογράφος μας Ευγένιος Ανδρικόπουλος χθες. 

Ψηφίστηκε έτσι κατά πλειοψηφία επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του το Μεσοπρόθεσμο μόνο από τα καθεστωτικά δουλικά. Τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τον Βενιζέλο υπουργό Οικονομικών σε ρόλο Τσολάκογλου να σημειώνει απευθυνόμενος προς τον εξεγερμένο λαό ότι: 

« Ησυχάστε οι αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν με πλήρη διαφάνεια!» ως να ήταν αυτό το αίτημα των χιλιάδων Ελλήνων ανά την χώρα, που ο καθείς είχε επιλέξει την δική του πλατεία των δακρίων για να διαμαρτυρηθεί.


Προηγουμένως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, 

(ο ορισμός της κυβίστησης ),

ως Καρατζαφέρης αριθμός 2 είχε προσφύγει στην υπ’ αριθμόν 28 πολιτική κωλοτούμπα του και προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού δεχόταν πως: 

«Είναι πολύ σοβαρές οι προτάσεις για τροποποίηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα άνω των 12000 ευρώ, την έκπτωση δαπανών από τον φόρο εισοδήματος σε
πολύτεκνους καθώς και την μείωση της αύξησης του ΦΠΑ στα καταστήματα επισιτισμού". 

Λες και ο λαός δεν αντιλαμβάνεται τον μαθηματικό όρο των ισοδύναμων. Για να ακολουθήσει και αυτός την ρότα του Βενιζέλου Τσολάκογλου. 

«Δεν πρέπει να έχουμε δισταγμούς για το σχέδιο σωτηρίας της πατρίδας. Βρήκαμε μια προοπτική να πάμε παραπέρα, την αξιοποιούμε και είμαστε έτοιμοι να διορθώσουμε γρήγορα τα λάθη μας, για να τα κάνουμε μικρότερα»


Ο άλλος ο εν ονόματι Καρτάλης –Παρτάλης – Παρτάλι ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων ενοχλήθηκε από την μείωση κατά 40% των μισθών των νεοπροσλαμβανομένων επειδή κατά την περιούσια άποψή του περνιέται λάθος μήνυμα στις νέες γενιές παραγνωρίζοντας πως οι νέες γενιές θεωρούν λαθραία την κοινωνική ύπαρξή τους γενικώς και την πολιτική ειδικώς.


Όμως η «πολιτική» κριτική των ..παρταλιών, υπερέβη ως μη υπάρχον το προκλητικά ανατίστοιχο μεταξύ κοινωνίας και βουλής για να εισδύσει στο βάθος της ρηχότητάς τους με φράσεις όπως: 

«Να ξαναδούμε το θέμα το αποκρατικοποιήσεων-λες και πρόκειται για βραβευμένη με επτά όσκαρ κινηματογραφική ταινία- είπαν Νάσος Αλευράς, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Σήφης Βαλυράκης. 
«Να εξεταστεί προσεκτικά η ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων που μπορεί να προκύψουν από την αποκλειστική διαχείριση του Ταμείου αξιοποίησης από Τεχνοκράτες» είπε η κ. Κατσέλη εκφράζοντας τον δικό της πόνο, όταν ο λαός από το Σύνταγμα στεντόρεια τη φωνή συνθηματολογούσε πως δεν χρωστάμε δεν πουλάμε δεν πληρώνουμε.


Για να έρθει η Νέα Δημοκρατία ως Ιανός και να παρατηρήσει πως τα νέα μέτρα προκαλούν σοκ και δέος στην κοινωνία αλλά δια του φλούφλη αρχηγού της επί του βήματος της βουλής να υπερασπίζεται παθιασμένα τις αποκρατικοποιήσεις, δηλαδή το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: