Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Για την ιστορία και μόνο


                 Εντός βουλής
Υπερψηφίστηκε χτες στη Βουλή το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα», που θα αποτελέσει τον «οδικό χάρτη» της επίθεσης του κεφαλαίου και των κομμάτων του στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων για τα επόμενα χρόνια. Στην ονομαστική ψηφοφορία - που έγινε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ - σε σύνολο 298 παρόντων βουλευτών, 155 υπερψήφισαν το «μεσοπρόθεσμο», 138 καταψήφισαν, ενώ υπήρξαν και 5 «παρών». Το νομοσχέδιο καταψήφισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουπλής, ο οποίος τέθηκε μισή ώρα αργότερα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Το «μεσοπρόθεσμο» υπερψήφισε η βουλευτής Ελσα Παπαδημητρίου, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την ανεξαρτητοποίησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Τα 5 «παρών»


Εκτός βουλής
· σχέδιο Πάγκαλου

Απρόκλητη κατασταλτική βία πολεμικής χροιάς ενάντια στο λαό που διαδήλωνε, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. Δεκάδες στα νοσοκομεία
Σε διατεταγμένη υπηρεσία οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων και τα ΜΑΤ στράφηκαν με αγριότητα και τόνους χημικών κατά της λαϊκής κινητοποίησης έξω από τη Βουλή. Αξιοποιώντας μηχανισμούς κρατικών κατασταλτικών υπηρεσιών, είτε χρησιμοποιώντας ομάδες δήθεν «αντιεξουσιαστών», η κυβέρνηση εφάρμοσε σχέδιο εξόντωσης του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, την ίδια ώρα που υποκριτικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος καλούσε  σε διάλογο γιουσουρούμ τους «αγανακτισμένους».

ΑΠΟ ΤΟΥΔΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Ο ΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: