Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Οι άλλοι με μια ματιά

Και οι ΔΟΛιοι των ΝΕΩΝ το ψαλτήρι τους.. Οι κακοί ταξιτζήδες κι ο καλός Λαυρεντιάδης που είναι και μέτοχός τους..

Ακόμη και όλοι οι «εχθροί» της Ελλάδας να είχαν συνωμοτήσει εναντίον μας για να μποϊκοτάρουν το μόνο ανταγωνιστικό προϊόν που διαθέτουμε, τον τουρισμό, δεν θα είχαν πετύχει αυτό που κατάφεραν οι ιδιοκτήτες ταξί. Διέσυραν τη χώρα διεθνώς, προκάλεσαν χιλιάδες ακυρώσεις μέσα στην καρδιά τής σεζόν και στέρησαν συνάλλαγμα σε μια στιγμή που η Ελλάδα το χρειάζεται όσο ποτέ. Αποκορύφωμα της ακραίας αντικοινωνικής δράσης τους ήταν η προχθεσινή χυδαιότητα στον Πειραιά που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία. Τα λάδια κάτω από τις ρόδες των τουριστικών λεωφορείων παραπέμπουν σε εποχές που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.

Ο μονοπύθμενος μαουνιέρης της καθημερινής φυλλάδας σκούζει έντρομος για τις επιθέσεις των άλλων κατά του συκροτήματός του ενώ εθελοτυφλεί στις κατά του λαού δικές του από τα γιουσουφάκια του

Είναι συχνό πλέον το φαινόμενο βίαιων και επικίνδυνων επιθέσεων εναντίον μέσων ενημέρωσης από διάφορες συντεχνίες ή άλλα ακραία στοιχεία. Πρόκειται για φασιστικές μεθόδους που έχουν ως στόχο να φιμώσουν τον Τύπο και να προκαλέσουν φόβο σε όσους έχουν αντίθετη άποψη. Δεν θα τους
περάσει! Η δημοκρατία κατακτήθηκε με κόπο σε αυτή τη χώρα και δεν θα την καταλύσουν διάφοροι «τραμπούκοι» του χθες ούτε φαύλοι συνδικαλιστές, οι οποίοι μάλιστα συμμετέχουν σε κομματικά όργανα της Ν.Δ. και άλλων κομμάτων. Η κυβέρνηση όμως φέρει βαριά ευθύνη γι’ αυτά τα φαινόμενα και τη γενίκευση της ανομίας, καθώς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει καταστεί υπουργείο Ανοχής της Aνομίας.



Ο Μπόμπολας πονά για τον ... λαό


Η κυβέρνηση επιχειρεί να προσδώσει καταιγιστικό ρυθμό στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις, ώστε τουλάχιστον με την κεκτημένη ταχύτητα να μπορέσει να καλύψει το κενό που υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο πραγματικά μεγάλος πονοκέφαλος παραμένει η υστέρηση των φορολογικών εσόδων. Το κενό αυτό διευρύνεται διαρκώς με αποτέλεσμα να είναι και πάλι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αυτοί που καλούνται να σώσουν την κατάσταση. Αλλά και αυτή η δυνατότητα πλέον σταδιακά εξαντλείται και τότε πραγματικά η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά στο επώδυνο αδιέξοδο των άδειων ταμείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: