Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Η μάχη αγρεύει. Έστειλαν χαράματα τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα για εκκαθαριστική επιχείρηση!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα,
που διαμαρτύρονται για την επιχείρηση «σκούπα» των ΜΑΤ και των υπηρεσιών καθαρισμού του δήμου Αθηναίων, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα.


Με εντολή του διορισμένου πολιτικού ανθυπανθρώπου Γ. Καμίνη αφαιρέθηκαν σκηνές και κιόσκια, ενώ κατέβασαν και τα πανό. Οκτώ σκηνίτες συνελήφθησαν, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη. Η δίκη τους θα γίνει τη Δευτέρα.


Περίπου 500 άτομα έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής στην πλατεία Συντάγματος ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα διαμαρτυρίας για την επιχείρηση "σκούπα" που πραγματοποίηθηκε τα ξημερώματα, όταν υπάλληλοι του δήμου -με τη βοήθεια των ΜΑΤ- ξήλωσαν σκηνές και κιόσκια, κατέβασαν τα πανό τόσο από την πλατεία όσο και από το πεζοδρόμιο της Αμαλίας και διέλυσαν το ιατρείο που είχε στηθεί.


Πριν λίγη ώρα, όταν οι διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους δημιουργήθηκε ένταση, η
οποία εκτονώθηκε.


Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που έγινε παρουσία εισαγγελέα, τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκαν 8 συλλήψεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθησαν 4 Έλληνες, δύο Γάλλοι, ένας Γερμανός κι ένας Ρουμάνος, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος. Ναι αυτού του περιβάλλοντος που οι καθεστωτικοί κοπρίτες έχουν ξεσκίσει δεκαετίες τώρα..


Στο μεταξύ από τις 10 Ιουλίου τα μέλη του "Άμεση Δημοκρατία Τώρα" απέστειλαν επιστολή προς τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφεραν:


"Κατόπιν κυβερνητικής εντολής δηλώσατε ότι θα αδειάσετε την πλατεία Συντάγματος, αναλαμβάνοντας έτσι να εκτελέσετε μια αντισυνταγματική πράξη, αφού το Σύνταγμα στο άρθρο 11 προστατεύει ρητά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι των πολιτών.
Σας θυμίζουμε ότι οι δημόσιοι χώροι του δήμου ανήκουν στους δημότες.
Επί 45 μέρες οι πολίτες της Αθήνας, της οποίας εσείς είσαστε δήμαρχος, συγκεντρώνονται και διαδηλώνουν ειρηνικά στους δημόσιους χώρους και τις πλατείες.
Αγωνιζόμαστε για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, και αρνούμαστε υπακοή σε αντισυνταγματικούς και άδικους νόμους και μνημόνια, που καταστρέφουν τις ζωές μας. Αλλά εσείς επί 45 μέρες μας αγνοείτε επιδεικτικά. Αντί να συμπαραταχτείτε μαζί μας στο κίνημα της πλατείας Συντάγματος, σπεύδετε να συμμορφωθείτε στις εντολές της κυβέρνησης εναντίον μας.
Επί 45 μέρες οι λαϊκές συνελεύσεις του Συντάγματος, εφαρμόζοντας την δημοκρατία στην πράξη, έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρουν, αλλά και το ενδιαφέρον των τουριστών. Και όμως εσείς ισχυρίζεστε εν γνώση σας ψευδώς ότι για τις τουριστικές ακυρώσεις και τον μαρασμό του εμπορικού κέντρου της Αθήνας φταινε οι «αγανακτισμένοι»!
Προφανώς η επιστολή ήταν γραμμένη σε γλώσσα που το συγκεκριμένο πολιτικό βακτήριο δεν ήταν σε θέση να αναγνώσει, έτσι την αγνόησε. Κάτι που δεν θα συμβεί με μας. Γιατί εμείς οφείλουμε να θυμόμαστε που ο καθείς από τα πολιτικά δουλικά ετάχθη. Έτσι ώστε δια των «τιμών μας» να τα περιποιηθούμε κατά την στιγμή της λαϊκής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: