Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Έναν χρόνο μετά: Ποιοι και Τι γνωρίζουν για την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλα;


Περίεργα πράγματα συμβαίνουν γύρω μας. Μια περιήγηση στο ατέλειωτο διαδίκτυο, μπορεί να ξυπνήσει μνήμες αλλά και να φέρει στο νου όλα όσα δεν θέλεις να δεις σε εφιάλτες. Και πάντα καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι αυτοί που γνωρίζουν δεν μιλούν. Άλλοι αφήνουν υπονοούμενα και άλλοι τηρούν σιγή ιχθύος.


Η Σεμίνα Διγενή, συνάδελφος και φίλη με προσωπική της επιστολή από το site που διατηρεί (www.mediasoup.gr/node/37479) προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή γράφει το εξης εκπληκτικό για την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια (πριν από ένα χρόνο):


«Ξέρω ότι ξέρεις. Σχεδόν όλοι ξέρουμε ότι ξέρεις. Ξέρεις και το ποιός έδωσε την εντολή και ποιοί ήταν οι εκτελεστές του» και τον ρωτά … εκλιπαρώντας τον: «Σκότωσε το Σωκράτη, αυτός που νομίζω;».


Μπορεί κάποιος να μας πει ΤΙ ξέρουν αυτοί οι ΔΥΟ τουλάχιστον; Την Κυριακή διαβάσαμε στο ΒΗΜΑ το ρεπορτάζ του Β.Γ.Λαμπρόπουλου που έλεγε ότι «η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Σωκράτη Γκιόλια πριν από ένα χρόνο από τη «Σέχτα Επαναστατών» έγινε από άτομα μεταμφιεσμένα σε «ειδικούς φρουρούς» της ΕΛ.ΑΣ. και ίσως σχετίζεται με ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε
διαμέρισμα στον Βόλο, όπως εκτιμούν αστυνομικές πηγές»! Περίεργα πράγματα… ή κινήσεις εντυπωσιασμού για τον προσπορισμό πελατών.. 

Έτσι κι αλλιώς  δημιουργούν ερωτήματα: «Γιατί σιωπούν πάλι; Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο που δεν το έχουμε αντιληφθεί και ίσως σχετίζεται με τις εξελίξεις στην υπόθεση των “Πυρήνων”;». Το ερώτημα είναι ΠΟΙΟΣ περιμένει ΤΙ;


Είναι εκπληκτικό, τι αποκαλυπτικά πράγματα έχουν γραφεί -επώνυμα- και παραμένουν σε ιστοχώρους που κάποιοι ούτε γνωρίζουν ότι υπάρχουν. Η παράθεση των δημοσιευμάτων αυτών, μπορούν να οδηγήσουν στα δικά σας συμπεράσματα:


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΔΙΓΕΝΗ


ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ:
«Αγαπητέ Χρήστο
Ξέρω ότι ξέρεις. Σχεδόν όλοι ξέρουμε ότι ξέρεις. Ξέρεις και το ποιός έδωσε την εντολή και ποιοί ήταν οι εκτελεστές του. Και ο προκάτοχός σου ήξερε.
Άκου Χρήστο, δεν σκοπεύω μ' αυτό το κομμάτι να υπερασπιστώ τον Γκιόλια. Θέλω όμως να ξέρω, θέλω να μου πεις την αλήθεια. Ποιός τον ήθελε νεκρό και γιατί; Ήταν πολιτικός, δημοσιογράφος, επιχειρηματίας, ποιός διάολος ήταν; Για ποιό λόγο του έκλεισαν το στόμα; Γιατί ένα χρόνο τώρα δεν μιλάει κανείς; Ποιός απαιτεί αυτήν την ομερτά; Οι έρευνες και του Χρυσοχοίδη και οι δικές σου (άν έγιναν ποτέ...) πού οδήγησαν; Πόσα τηλέφωνα έπεσαν κι από πού, για να κλείσει το θέμα πριν καν ανοίξει;
Χρήστο, πρέπει να ξέρεις ότι λέγονται πολλά για τον τρόπο διεξαγωγής αυτών των περίφημων 'ερευνών'. Όσοι σε υπερασπίζονται λένε πως είναι πολύ θολό το τοπίο για να μπορέσεις να βρεις άκρη και παραείναι τοξικό το θέμα για να 'ανοίξει'. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι εκτελείς υπάκουα, εντολές σιωπής (όχι απαραίτητα από πολιτικά κέντρα)...




ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ Β.Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΟ ΒΗΜΑ)


Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Σωκράτη Γκιόλια πριν από ένα χρόνο από τη «Σέχτα Επαναστατών» έγινε από άτομα μεταμφιεσμένα σε «ειδικούς φρουρούς» της ΕΛ.ΑΣ. και ίσως σχετίζεται με ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε διαμέρισμα στον Βόλο, όπως εκτιμούν αστυνομικές πηγές! Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, η επιχείρηση για τη δολοφονία του δημοσιογράφου έχει εξαιρετικές ομοιότητες με την υφαρπαγή στοιχείων ταυτοτήτων από μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» κοντά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στα ΤΕΙ Αιγάλεω.Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παραδόθηκε προ μερικών ημερών έκθεση των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. που περιέχει σύγκριση των οπλοστασίων της «Σέχτας» και των «Πυρήνων» με σημαντικά αποτελέσματα. Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να λύσει τον γρίφο της «εξαφάνισης» της «Σέχτας Επαναστατών»,η οποία στην τελευταία προκήρυξή της, πριν από 12 μήνες, προανήγγειλε μπαράζ επιθέσεων, όμως από τότε η οργάνωση «σιώπησε». Ανάμεσα στα άλλα οι αξιωματικοί ερευνούν και το ενδεχόμενο «η οργάνωση να έχει εξαρθρωθεί χωρίς να το έχουμε αντιληφθεί», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά επιτελείς της έρευνας!Ομως,από την άλλη πλευρά,αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής φοβούνται την επανεμφάνισή της με νέα αιματηρή επίθεση, σε έναν νέο πλήρη αιφνιδιασμό, καθώς η εκτίμηση για... εξαΰλωση της «Σέχτας» υπήρχε και πριν από ένα χρόνο με την οικτρή διάψευση με τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Η αγωνία των αξιωματικών μεγαλώνει αφού κανένα ίχνος της γιάφκας της οργάνωσης δεν έχει βρεθεί.
Η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια σημειώθηκε τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου 2010 στην Ηλιούπολη, όταν άγνωστοι χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του και ισχυρίστηκαν ότι κάποιοι του κλέβουν το αμάξι που βρισκόταν παρκαρισμένο στην πιλοτή της πολυκατοικίας του. Ο άτυχος δημοσιογράφος κατέβηκε χωρίς να υποψιαστεί την παγίδα και τότε δέχτηκε τα πυρά των αγνώστων, αφήνοντας την τελευταία του πνοή.


Οι αστυνομικοί της γειτονιάς
Υστερα από πολύμηνη έρευνα οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στη δολοφονία συμμετείχαν τέσσερα άτομα, τα οποία φορούσαν μπουφάν και τζόκεϊ αστυνομικού αντίστοιχα αυτών που φορούν οι ειδικοί φρουροί της ΕΛ.ΑΣ. Οι τρεις έστησαν το καρτέρι θανάτου στην είσοδο της πολυκατοικίας και ο τέταρτος συνεργός τους περίμενε στο αυτοκίνητο διαφυγής που βρέθηκε λίγο μετά καμένο, κοντά στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από την κατάθεση της συζύγου του Σωκράτη Γκιόλια, αλλά και από ορισμένους αυτόπτες ή αυτήκοους μάρτυρες. Σύμφωνα με τις καταθέσεις αυτές οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος του δημοσιογράφου και εμφανίστηκαν σαν... αστυνομικοί της γειτονιάς που ειδοποίησαν ότι «κάποιοι του κλέβουν το αμάξι».
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στέκονται ιδιαίτερα στη διαπίστωση αυτή για τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά Γκιόλια, αφού το δεδομένο μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης να παρουσιάζονται μεταμφιεσμένα σε αστυνομικούς έχει εντοπιστεί και άλλη φορά την τελευταία διετία: στην περίπτωση μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», τα οποία εμφανίζονταν ως αστυνομικοί που έστηναν μπλόκα σε διαφορετικά σημεία, προκειμένου με το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων να υφαρπάζουν στοιχεία ταυτοτήτων φοιτητών για να κατασκευάζουν πλαστά δελτία ταυτότητας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 11 Μαρτίου 2011 στον ειδικό εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση των «Πυρήνων» κατέθεσε ένας 20χρονος φοιτητής του Παντείου Πανεπιστημίου ότι «σε μια υπόγεια διάβαση μας σταμάτησαν δύο άνδρες με στολή αστυνομικού και μας ζήτησαν τις ταυτότητες στο πλαίσιο ελέγχου για ναρκωτικά,όπως μας είπαν.Και οι δύο φορούσαν μπλε μπουφάν και τζόκεϊ σαν αυτά της Αστυνομίας και παντελόνι σκούρο μπλε,επίσης σαν αυτό που φορούν ειδικοί φρουροί». Επίσης μια 22χρονη σπουδάστρια στα ΤΕΙ Αθηνών κατέθεσε ότι στους ελέγχους συμμετείχε μια κοπέλα που παρουσιαζόταν ως αστυνομικός. Αλλοι φοιτητές κατέθεσαν ότι οι υποτιθέμενοι αστυνομικοί είχαν μαζί τους χειροπέδες και κλομπ!
Η περιγραφή δηλαδή που δίνουν έχει εξαιρετικές ομοιότητες με αυτές των μαρτύρων της δολοφονίας Γκιόλια. Σημειώνεται ακόμη ότι ένας ιδιώτης φρουρός του 35χρονου μπλόγκερ είχε αναφέρει στην ΕΛ.ΑΣ. ότι «είχε υποβληθεί σε έναν περίεργο έλεγχο από αστυνομικούς λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια». Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι παρόμοιου τύπου αστυνομικά μπουφάν, τζόκεϊ και άλλα παρόμοια είδη είχαν βρεθεί σε διαμέρισμα στον Βόλο όπου είχαν συλληφθεί και τέσσερις νεαροί που κατηγορούνται ως μέλη των «Πυρήνων». Υψηλόβαθμοι αστυνομικοί, από τις πρώτες επιθέσεις της «Σέχτας Επαναστατών»- στις 3 Φεβρουαρίου 2009 κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού και στις 17 Φεβρουαρίου 2009 με πυροβολισμούς εναντίον του κτιρίου του τηλεοπτικού σταθμού Αlter στο Μπουρνάζι- είχαν αναπτύξει τη θεωρία ότι μέλη τη οργάνωσης διατηρούν στενούς δεσμούς και με ορισμένα μέλη της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς». Στην εκτίμηση αυτή τους οδηγούσαν υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, συγκρίσεις προκηρύξεων και άλλες ενδείξεις. Διατύπωναν επίσης τη θεωρία ότι μέλη της «Σέχτας» είχαν άμεση σχέση με ποινικούς αλλά και αντιεξουσιαστές που συμμετείχαν παλαιότερα σε ληστείες.


Τι έδειξε η εξέταση του οπλισμού
Επιπλέον, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εστίασαν το ενδιαφέρον τους και σε ένα άλλο σημείο. Οτι το οπλοστάσιο της «Σέχτας Επαναστατών» που απεικονίζεται στη φωτογραφία που απέστειλε η οργάνωση μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια έχει ομοιότητες με τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Πριν από λίγες ημέρες παραδόθηκε πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων όπου επιχειρείται σύγκριση και μακροσκοπική εξέταση των δύο οπλοστασίων. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι στο οπλοστάσιο της «Σέχτας» απεικονίζονται 17 όπλα ενώ στα διαμερίσματα και στις οπλαποθήκες της «Συνωμοσίας» ανακαλύφθηκαν 32 όπλα. Τα όπλα που βρέθηκαν στις γιάφκες των «Πυρήνων» πάντως, έχουν βγει «καθαρά» από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε καμία άλλη ενέργεια, τρομοκρατική ή ληστρική. Στο πόρισμα αναφέρεται ωστόσο ότι οι τύποι των όπλων (Καλάσνικοφ, Γκλοκ, Μπράουνιγκ και άλλα) στα δύο οπλοστάσια είναι σχεδόν οι ίδιοι και αυτό είναι μια ένδειξη συσχετισμού των δύο οπλοστασίων. Ωστόσο στο έγγραφο επισημαίνεται ότι δεν μπορεί να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα...
Η ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εξαγάγουν ασφαλή συμπεράσματα για την «τύχη» και τις επόμενες κινήσεις της «Σέχτας» έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους σε δύο σημεία της προκήρυξης για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. Στο πρώτο, η οργάνωση αναλύει γιατί δεν είχε πραγματοποιήσει καμία επίθεση από τις 17 Ιουνίου 2009- όταν σκότωσε τον υπαρχιφύλακα Νεκτάριο Σάββα στα Πατήσια- ως τις 19 Ιουλίου 2010 που δολοφόνησε τον Γκιόλια.Οπως ανέφεραν λοιπόν στο κείμενο, «μετά το τρίτο μας χτύπημα (σ.σ.:κατά του Σάββα) θέσαμε στον εαυτό μας το ζήτημα της αναβάθμισης της δράσης μας, που εμπεριείχε κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις. Ετσι περάσαμε σε μια δημιουργική αφάνεια με σκοπό να αναδυθούμε πιο ικανοί, πιο ουσιαστικοί, πιο επικίνδυνοι. Σε αυτό το διάστημα αρκετοί από εμάς εκπαιδευτήκαμε στα όπλα, μάθαμε νέες τεχνικές, διαβάσαμε, ενημερωθήκαμε για άγνωστες ως τότε καταστάσεις αγώνα, ανταλλάξαμε εμπειρίες και σκεπτικά με άλλους μαχητές και ανεφοδιαστήκαμε στον υλικοτεχνικό τομέα».
Οι αξιωματικοί εκφράζουν την απορία για τη νέα σιωπή της οργάνωσης τους τελευταίους 12 μήνες.Οπως υποστηρίζουν «τότε τα μέλη της οργάνωσης δηλώνουν ότι ανάμεσα στον Ιούνιο του 2009 και τον Ιούλιο του 2010 δεν προχώρησαν σε επίθεση, μπήκαν επίτηδες στην αφάνεια προκειμένου να αναδιοργανωθούν. Τώρα όμως;
Γιατί σιωπούν πάλι; Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο που δεν το έχουμε αντιληφθεί και ίσως σχετίζεται με τις εξελίξεις στην υπόθεση των “Πυρήνων”;».
Επιπλέον, οι αναλυτές επικεντρώνουν την προσοχή τους στις προαναγγελίες επιθέσεων της «Σέχτας» που ποτέ δεν υπήρξαν.Οπως αναφερόταν στην τελευταία προκήρυξη της οργάνωσης,μετά τη δολοφονία Γκιόλια, «οι τουρίστες πρέπει να μάθουν ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον ασφαλές μετόπισθεν του καπιταλισμού. Επιδιώκουμε να μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη επαναστατικών διαδικασιών με εμπρησμούς, σαμποτάζ, μαχητικές πορείες, βομβιστικές επιθέσεις, ένοπλες εκτελέσεις και όχι σε τόπο προορισμού διακοπών και αναψυχής. Εχουμε πόλεμο με τη δημοκρατία σας...». Ομως από τότε η οργάνωση δεν πραγματοποίησε καμία επίθεση. Και η σιωπή της προκαλεί νέο προβληματισμό αλλά και φόβο για το απρόσμενο στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.
http://www.i-reportergr.com/2011/07/blog-post_7967.html#ixzz1ScsUWDNm


Τρία εικοσιτετράωρα, μετά από την αδιανόητη, φασιστική εισβολή, ανδρών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο σπίτι του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, (ύστερα από μήνυση του Γ. Ψαρρά, με μάρτυρα τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο), την απαράδεκτη κι επεισοδιακή σύλληψή του, μπροστά στα μάτια της συζύγου και του ανήλικου παιδιού του, αλλά και την ανακοίνωσή του, με το πολυσυζητημένο δεύτερο υστερόγραφο, (που άφηνε υπονοούμενα και αιχμές για κάποιους μεγαλοδημοσιογράφους), ο συνάδελφος -με αποκλειστικές δηλώσεις του στο mediasoup- αποκαλύπτει με ονόματα και λεπτομέρειες, ποιούς εννοεί και για ποιούς λόγους τους καταγγέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: