Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Δεν βλέπει -για τώρα- προϋποθέσεις συγκυβέρνησης ο Μόσιαλος!



Γιατί με ποιον πλην της Αριστεράς ψηφίζουν από κοινού τα νομοσχέδια;


Το άτομο έχει ξεφύγει.. Παίζει την κωμωδία ποιο από τα δύο φεύγει.. Το λιμάνι ή το πλοίο! Στις καλένδες στέλνει τώρα ο υπουργός Επικρατείας τα σενάρια συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. που ήλθαν και πάλι στην επικαιρότητα με τις συνεντεύξεις του Δημήτρη Ρέππα και του Ανδρέα Λοβέρδου σε κυριακάτικες εφημερίδες.
Τάχθηκε, πάντως, υπέρ της συναίνεσης, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να οδηγήσει μελλοντικά και σε συνεργασία.


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο Ηλίας Μόσιαλος εκτίμησε ότι θα πρέπει να υπάρξουν βαθιά συναινετικές διαδικασίες, οι οποίες θα δοκιμαστούν στην πράξη, πριν συζητηθεί οτιδήποτε άλλο.


Χαρακτήρισε μεν απαραίτητη τη συναίνεση, αλλά πρόσθεσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δίνει δείγματα ουσιαστικής γραφής προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως είπε, στην Ελλάδα δεν υπάρχει κουλτούρα συναίνεσης, καθώς στα κόμματα επικρατεί η αντίληψη πως κάποιος χάνει και κάποιος κερδίζει για την επίτευξή της. "Δεν βλέπουν το όφελος που μπορεί να υπάρξει για τη χώρα", είπε.


Σχολιάζοντας τα σχέδια συγχώνευσης των Alpha Bank και Eurobank, εκτίμησε ότι η δημιουργία μεγαλύτερων τραπεζών μπορεί να οδηγήσει στην ενίσχυση της ρευστότητας και στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Κατά ποια παραγωγή ή κατανάλωση δεν μας διευκρινίζει ωστόσο
..
Χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα τη συμμετοχή ξένων κεφαλαίων από το Κατάρ. (όσο θα τα δείτε εσείς άλλο τόσο θα τα δει και ο Μόσιαλος..)


Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την τρόικα παράταση των στόχων του μεσοπρόθεσμου, δήλωσε ότι δεν έχει ενημέρωση αν θα τεθεί επισήμως τέτοιο θέμα. Οι συζητήσεις με το κλιμάκιο των δανειστών αφορούν σε συνολική επισκόπηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας, συμπλήρωσε.
«Όχι» στη συγκυβέρνηση από τη Ν.Δ.


Την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας (γι αυτή το λιμάνι φεύγει) στα σενάρια συγκυβέρνησης εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μιχελάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι διακινούνται από την κυβέρνηση.


"Δουλειά δεν έχει να κάνει η κυβέρνηση και ασχολείται συνέχεια με την αντιπολίτευση. Τους καταλαβαίνουμε. Όποιος δεν μπορεί να κυβερνήσει ονειρεύεται…συγκυβέρνηση", δήλωσε.


"Όπως έχει τονίσει και ο κ. Αντώνης Σαμαράς, με την ίδια συνέπεια, που η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει νομοσχέδια της κυβέρνησης, όταν είναι στη λάθος κατεύθυνση, με την ίδια ακριβώς υπερψηφίζει νομοσχέδια, όταν η κυβέρνηση υιοθετεί το σωστό", σημείωσε και επανέλαβε ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να δώσει ποτέ "συναίνεση ή συνενοχή στο λάθος".


Τσίρκο σας λέω τσίρκο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: