Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Οι άλλοι με μια ματιά..

Έρημη χώρα
Είναι τόσο ξεδιάντροποι οι κυβερνητικοί βουλευτές, που έκαναν πως δεν άκουσαν τα νέα μέτρα, αναδρομικής μάλιστα φορολόγησης, που ανακοίνωσε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Πόσο υποκριτική αποκαλύπτεται η δήλωση κυβερνητικού βουλευτή ότι "ψηφίζει για τελευταία φορά"...


Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ όλοι οι δείκτες της οικονομίας εκτροχιάζονται. Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ προβλέπει για το 2012 ανεργία 22% και προειδοποιεί για τις επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία. Αντί όμως η κυβέρνηση να συζητεί για τη διάσωση των ταμείων, που κινδυνεύουν από την ανεργία, την κρατική υποχρηματοδότηση και το "κούρεμα" των κρατικών ομολόγων, διαβεβαιώνει τη Μέρκελ πως θα κάνει ό,τι του έχει ζητηθεί.
ΑΥΓΗ




Σε ελεύθερη πτώση
Η επικράτηση της ανομίας στην ελληνική κοινωνία είναι εξαιρετικά ανησυχητική και κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία άμεσα. Ολοι βάζουν το χέρι τους: μέσα ενημέρωσης που
λαϊκίζουν, μια κυβέρνηση με στελέχη τα οποία ερίζουν και χαριεντίζονται την ώρα που βυθίζεται ο τόπος, μια Αριστερά η οποία ονειρεύεται ότι θα κερδίσει την εξουσία μέσα από μια λαϊκή εξέγερση, συνδικαλιστές που απειλούν ανοικτά ότι θα καταργήσουν το κράτος, μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία συνεργάζεται στενά με ακραία στοιχεία που δεν συνάδουν με την παράδοσή της, εισαγγελείς που αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο όπου συγκρούεται με τις επιδιώξεις κάποιας συντεχνίας. Ολα αυτά συνθέτουν την εικόνα μιας χώρας η οποία θέλει να αυτοκτονήσει. Αν δεν σοβαρευθούμε πολύ σύντομα και δεν σταθούμε όλοι, σε όποιο ρόλο και αν βρίσκεται ο καθένας, στο ύψος των περιστάσεων σε λίγο θα αντιληφθούμε ότι η Ελλάδα είναι μια μη κυβερνήσιμη χώρα σε ελεύθερη πτώση.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μπούμερανγκ
Συχνά δίνεται επισήμως στη δημοσιότητα το πρόπλασμα κάποιων σχεδίων, χωρίς να έχει διασφαλιστεί ότι είναι υλοποιήσιμα.
Ευλόγως στη συνέχεια γίνονται μπούμερανγκ.
Π.χ. είναι γνωστό ότι το μέτρο των αποδείξεων στην πρώτη εφαρμογή του αποδείχθηκε φιάσκο.
Η επιστροφή φόρων ήταν μεγαλύτερη από τη σύλληψη φορολογητέας ύλης.
Η προχειρότητα με την οποία είχε οργανωθεί υπονόμευσε το προσδοκώμενο όφελος.
Αλλο παράδειγμα είναι το πρόγραμμα της εργασιακής εφεδρείας.
Εκ των πραγμάτων προέκυψε ότι σχεδιάστηκε στο πόδι και μοιραία βρίσκεται ακόμη στον αέρα.
Ως τρίτο παράδειγμα μπορεί να αναφερθεί η διαρκής ψήφιση νόμων οι οποίοι στη συνέχεια αντιμετωπίζουν πρακτικά προβλήματα εφαρμογής.
Ο αυτοσχεδιασμός συνιστά «θανάσιμο» αμάρτημα σε περιόδους σαν αυτή που διανύουμε.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: