Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Πράσινη επιθεώρηση με κελεμπία...

Άσχετο (ως προς τον ιστότοπο) αλλά ενδεικτικό της αυτογελοιοποίησής μας παντού!


Του συναδέλφου και καλού φίλου
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΥΡΙΓΟΥ


Η περιγραφή που ακολουθεί ανήκει σε βάζελο φίλο μου, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι αποτελεί πιστή καταγραφή όσων συνέβησαν λίαν προσφάτως, μεταξύ του γνωστού πια κ. Βλάση Τσάκα και μιας μερίδας οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού.


Ο γραφικός εκπρόσωπος του αόρατου σαουδάραβα πρίγκιπα Σουλτάν, που υποτίθεται ότι θέλει να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, γίνεται αντιληπτός στο γήπεδο, από τους οπαδούς, οι οποίοι σπεύδουν και τον περικυκλώνουν, όχι ακριβώς με άγριες διαθέσεις, αλλά σίγουρα με πρόθεση να ασκήσουν πίεση, πότε η δουλειά, επιτέλους, να τελειώσει...


- Τι θα γίνει, τέλος πάντων -του λένε- μ' εσένα και με το Σουλτάνο; Θα τελειώσεις καμιά φορά; Αντε γιατί η υπομονή μας άρχισε να εξαντλείται...


Ο Τσάκας, αν και σε κάπως δύσκολη κατάσταση, βγαίνει στην επίθεση με ένα στυλάκι που βρίσκει πέραση στους οργανωμένους.



«Α, για σταθείτε», τους λέει, «γιατί εσείς μου φαίνεται ότι δεν σέβεστε και δεν υπολογίζετε τίποτα. Ούτε το θάνατο του διαδόχου του σαουδαραβικού θρόνου, που έχει βυθίσει τη χώρα σε πένθος, ούτε τη θλίψη του πρίγκιπα Σουλτάν, ο οποίος υπεραγαπούσε τον διάδοχο».


(Σημειωτέον ότι ο διάδοχος ήταν καμιά 80αριά χρόνων και ότι ο θάνατός του ανέβασε τον Σουλτάν από την 7η στην 6η θέση της σειράς διαδοχής του βασιλιά, γεγονός που, αν μη τι άλλο, θα μπορούσε να μετριάσει κάπως τον πόνο του...).


Εν πάση περιπτώσει, οι οπαδοί εκείνη τη στιγμή δεν τα σκέφτηκαν όλ' αυτά, γι' αυτό και ελαφρά τη καρδία δικαίωσαν τον Τσάκα.


- Εντάξει, σ' αυτό έχεις δίκιο -του λένε- έπρεπε να σεβαστούμε το πένθος και δεν το κάναμε. Αλλά κι εσύ, που είσαι τόσο κοντά στον πρίγκιπα, πες μας τώρα ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις.


Ψύχραιμος ο Τσάκας, δεν κωλώνει και λέει στο πόπολο αυτό ακριβώς που θέλει ν' ακούσει:


«Μεθαύριο το πένθος τελειώνει. Ο πρίγκιπας θα στείλει αμέσως το χαρτί που χρειάζεται και μετά θα έλθει να τα πάρει όλα. Ολα σας λέω! Καταλάβατε;»


Τα βαζέλια τώρα δεν μπορούν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους και ξεσπάνε σε ρυθμικές ζητωκραυγές: «Τσά-κας, Τσά-κας...». Ο πριγκιπικός μπροστινός τούς απαντά με ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης και τους διαβεβαιώνει ότι για τον Παναθηναϊκό έρχονται ένδοξες μέρες. Και το πλήθος απομακρύνεται αλαλάζοντας!


Ακόμα και σπεκουλαρισμένη να είναι η περιγραφή, προσωπικά δεν με χαλάει, γιατί έχει πολλά κοινά στοιχεία με την τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Τσάκα την περασμένη Δευτέρα στον Θωμαΐδη. Οπου, αφού έκανε τον απαραίτητο πρόλογο, ο οικοδεσπότης παρουσίασε αμέσως τον κεντρικό καλεσμένο και αυτός (ο Τσάκας δηλαδή) είπε κοιτάζοντας το ρολόι του: «Μα δεν είναι πράγματα αυτά. Είχα ειδοποιήσει τον πρίγκιπα ότι η εκπομπή θα άρχιζε στις 12.00, γιατί δεν μου είχατε πει κ. Θωμαΐδη, ότι θα μεσολαβούσε το δελτίο ειδήσεων. Κακώς, πολύ κακώς...»!!!


Εύκολα ή δύσκολα (δεν ξέρω...) οι παριστάμενοι συγκρατήθηκαν και ίσως γι' αυτό ο πριγκιπικός εκπρόσωπος έγινε λίγο αργότερα ακόμα πιο αποκαλυπτικός: «Αν το δ.σ. του Παναθηναϊκού -είπε- δώσει εξουσιοδότηση στην Arboris, αυτό θα είναι για μας cassius belli»! Αιτία πολέμου ήθελε να πει, αλλά μπέρδεψε το «casus» με τον άλλοτε μεγάλο πυγμάχο και τα φυστίκια που συνοδεύουμε το ουίσκι μας...


Το... ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ένα: μεγάλη πείνα έχει πέσει στον Παναθηναϊκό. Γιατί ακόμα και αν ο Σουλτάν είναι πράγματι πρίγκιπας (και όχι φτωχός...) δεν βλέπω για ποιο λόγο ένας τόσος ιστορικός σύλλογος πρέπει να διασύρεται από τα καμώματα του Τσάκα. Αφήστε που κανένας σοβαρός άνθρωπος (πόσω μάλλον... ολόκληρος πρίγκιπας) δεν θα δεχόταν να εκπροσωπείται από έναν τέτοιο τύπο.


Αλλά το χειρότερο είναι άλλο. Οτι ανεξάρτητα από το τι κάνει ο υποτιθέμενος πρίγκιπας, μέτοχοι, παράγοντες και οπαδοί του Παναθηναϊκού (μαζί με τους δημοσιογράφους) έχουν πάρει τοις μετρητοίς αυτή την κωμική ιστορία που, υπό άλλες συνθήκες, μόνο στην επιθεώρηση θα μπορούσε να παίζεται...


ΥΓ.: Κύριε Βαρδινογιάννη, είπαμε να φύγετε, αλλά όχι να τα κάνετε όλα ίσωμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: