Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

οι άλλοι με ματιά

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΗΣ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ
Στην Ιστορία κάθε δημοκρατικής χώρας υπάρχουν περίοδοι καλής και κακής διακυβέρνησης. Και στις δύο περιπτώσεις οι πολιτικές εξελίξεις είναι προβλέψιμες. Μια καλή διακυβέρνηση δημιουργεί προϋποθέσεις ανανέωσης της λαϊκής εμπιστοσύνης. Στις περιπτώσεις κακής διακυβέρνησης οι κυβερνώντες κατεβαίνουν από το τρένο της εξουσίας. Υπάρχει όμως μία περίπτωση στην οποία καμία πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει με ασφάλεια.
ΤΑ ΝΕΑ


(Καλώς ήλθατε κι ας αργήσατε.. Τα ΝΕΑ θεωρούν την καθεστωτική προπαγάνδα τους άξια εμπορίας κι έτσι ολόκληρο το κύριο άρθρο τους το παρέχουν επ' αμοιβή στους συνδρομητές τους! Φανταστείτε το είδος της διαστροφής εκείνων των λαϊκών οικογενειών που θα αποφασίσουν εν μέσω απόγνωσης να ενισχύσουν οικονομικά τους ΨυχαροΠρετεντεροΤσήμηδες αγοράζοντας μετοχές του θανάτου τους! Χάρη τους κάναμε όσοι αναρτούσαμε τις ασχήμιες τους)



Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΟΧΙ πως τα όσα διαδραματίστηκαν στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις τη μέρα του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου δεν αποτελούν από μόνα τους γεγονότα που θα πρέπει να μας προβληματίσουν και να μας ανησυχήσουν, αλλά θα είναι ολέθριο σφάλμα αν δεν τα αξιολογήσουμε σε συνδυασμό με συμπεριφορές και πρακτικές που χαρακτηρίζουν εδώ και μήνες τη δημόσια ζωή.


ΖΟΥΜΕ μια περίοδο κλιμακούμενης βίας, που με αφορμή υπαρκτά κοινωνικά προβλήματα ξεπερνά κάθε όριο και παίρνει άλλες διαστάσεις. Και είναι αδιαμφισβήτητο ότι έμμεσα ή άμεσα, με πρωτοβουλίες στελεχών του ή με δηλώσεις ανοχής, οι ασχημίες αυτές, που στρέφονται όχι μόνο εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και του συνόλου του πολιτικού κόσμου, καλύπτονται ή και ενθαρρύνονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
ΤΟ ΕΘΝΟΣ




Η οργή και οι ακρότητες
ΚΑΝΕΝΑΝ δεν πρέπει να εξέπληξαν όσα συνέβησαν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές άλλες πόλεις. Το αντίθετο, θα έπρεπε όλοι να τα περιμένουν. Οι αντιδράσεις για την κυβερνητική πολιτική και οι αποδοκιμασίες γενικά κατά των πολιτικών έχουν πάρει πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας. Γιατί να εξαιρεθούν οι παρελάσεις;


ΣΕ ΟΛΕΣ τις διαμαρτυρίες μπορεί να προηγείται κάποια οργάνωση από πολιτικές ή άλλες δυνάμεις. Και πριν από την παρέλαση υπήρχαν ανακοινώσεις διαφόρων φορέων και οργανώσεων, που καλούσαν τα μέλη τους να πάνε στο χώρο των παρελάσεων και να διαμαρτυρηθούν. Οπως και συνέβη.


ΟΜΩΣ η αντίληψη ότι αυτό που έγινε, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, ήταν αποτέλεσμα «υποκίνησης» είναι -το λιγότερο- κοντόφθαλμη. Διότι τα γεγονότα τη διαψεύδουν. Τα γεγονότα, όπως περιγράφονται από το ρεπορτάζ, εξελίχθηκαν κατά τέτοιον τρόπο που κατελήφθησαν όλοι εξαπίνης. Στελέχη και μέλη ενός κόμματος, ομάδες «αγανακτισμένων», ακόμη και οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας ενώθηκαν στο δρόμο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: