Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Δανεικό χρόνο θα επιχειρούσε να κερδίσει ο Ο Τζέφφρυ Τσαντ

But today everything are changed Jeffry..


Ο πνιγμένος... απ' τις Βρυξέλλες πιάνεται.
Αγνοώντας την εκχώρηση μέρους της εθνικής κυριαρχίας, τις “παράπλευρες” απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων από το “κούρεμα”, αλλά και το ότι θέτει τη χώρα σε καθεστώς μόνιμης λιτότητας έως το 2020, ο Γ. Παπανδρέου επιχειρεί να εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά και πολιτικά το “κούρεμα” του χρέους και, μέσω της απόφασης της Συνόδου, να κερδίσει πολιτικό χρόνο και να γαντζωθεί στην εξουσία.


Αλλά χθες του χάλασαν την γιορτή..


“Με την απόφαση της Συνόδου κερδίζουμε χρόνο” απεφάνθη ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου στο προχθεσινό τηλεοπτικό μήνυμά του προς το έθνος.
Και, αν και αναφερόταν στη χώρα, υπουργοί αλλά και βουλευτές πήραν το μήνυμα πως ο χρόνος στον οποίο αναφέρθηκε ο Γ. Παπανδρέου ήταν ο χρόνος παραμονής του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.


Το χθεσινό μήνυμα του λαού όμως μάλλον δεν ελήφθη στα υπ' όψιν..


Ήδη ο πολιτικός σχεδιασμός του Μαξίμου έχει επιστρατεύσει τα βασικά επιχειρήματα για την πολιτική και επικοινωνιακή εκμετάλλευση της απόφασης του γαλλογερμανικού άξονα. “
Απαλλάξαμε τη χώρα από 100 δισ. χρέους” είπε προχθές ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ επιτέθηκε, εμμέσως πλην σαφώς στην αριστερά μιλώντας για “προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις των οποίων τα επιχειρήματα ταυτίζονται με αυτά των τραπεζιτών”!



Παράλληλα η κυβέρνηση ήδη “πουλάει” τη δήθεν “κρατικοποίηση” των τραπεζών, με τον Γ. Παπανδρέου να διαμηνύει ότι “θα πληρώσουν οι τραπεζίτες”, καίτοι η κυβέρνηση απλώς θα πάρει για λίγο τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, για να το πουλήσει μετά σε τιμή ευκαιρίας σε -ξένους, κατά πάσα πρόβλεψη- επενδυτές.


Ολα αυτά before, γιaτί today everything is changed Jeggry Tsant

Δεν υπάρχουν σχόλια: