Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Παπανδρέου: Ωμή ομολογία εκβιασμού κατά του λαού!

Είναι άθλιος.. Ένας φθηνός εκτελεστής φονικών συμβολαίων..


Με επιστολή του προς την τρόικα, ο Γ. Παπανδρέου επανέλαβε την πολιτική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της κυβέρνησης της μαύρης συμμαχίας, για την πλήρη εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων του τωρινού και του επόμενου μνημονίου και της συμφωνίας της 26ης και 27ης Οκτώβρη της ΕΕ.


«Ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης επιτρέπει στη χώρα μας να προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα για την υλοποίηση της απόφασης της 26 - 27 Οκτωβρίου, καθώς και των συναφών πολιτικών», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου και προσθέτει: «Παραμένουμε δεσμευμένοι στην εφαρμογή των πολιτικών του οικονομικού προγράμματος, όπως αυτές έχουν επικαιροποιηθεί, και ότι προσβλέπουμε στη συνεργασία με τους θεσμικούς μας εταίρους, την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ».


Στην επιστολή του ο πρώην πρωθυπουργός αποδεικνύει πως χρησιμοποίησε εκβιαστικά την απόφασή του για τη διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου να επιτευχθεί η αντιδραστική
συμμαχία των καθεστωτικών κομμάτων, για να κλιμακώσουν τον πόλεμο κατά της κοινωνίας. Για τη συνέχιση με ακόμα πιο επιθετικούς ρυθμούς του δημοσιονομικού προγράμματος και για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, αναφέρει ο Γ. Παπανδρέου: «Ηταν αναγκαίο είτε ένα δημοψήφισμα που θα κινητοποιούσε την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, είτε μια κυβέρνηση που θα την στήριζε ένας ευρύτερος συνασπισμός κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης».


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απέστειλε και δεύτερη επιστολή προς τους 26 ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι. Στη συγκεκριμένη επιστολή προβάλλει το σύνολο του αντεργατικού έργου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δίνοντας έμφαση στις «ανατροπές» στην κοινωνική ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων.
«Το βαθύτερο πρόβλημα, όπως δήλωσα, κατά την πρώτη μου ήδη συμμετοχή σε συνάντηση του Συμβουλίου (σ.σ. της ΕΕ) το 2009, ήταν η αναγκαιότητα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύουν τη δυνατότητα της Ελλάδας (...) ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει ανταγωνιστική».


Ο Γ. Παπανδρέου συγχρόνως παραθέτει και τις προτάσεις του για το μέλλον της ΕΕ, και τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της «ισχυρότερης οικονομικής διακυβέρνησης», δηλαδή της επιβολής μιας σκληρής μόνιμης λιτότητας σε βάρος των ευρωπαϊκών λαών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτείνει επίσης την «έκδοση ομολόγων σταθερότητας» και τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού «δανειοδότη έσχατης ανάγκης» για τα κράτη - μέλη της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: