Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Δριμύτατο κατηγορώ από τους εργαζόμενους: Χάρης Σμυρνιώτης, πρόεδρος εργαζομένων στο ΙΓΜΕ Κοτζαμπασάκης Θανάσης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ενιαίου Γεωργικού Οργανισμού Γιώργος Χρονόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στον ΟΔΔΥ ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗΣ, πρόεδρος εργαζομένων στον ΟΣΚ

Κατεδαφίζουν ατιμωρητί το Ελληνικό κράτος...


Κατ' αντιστοιχία με το βίντεο που παρακάτω θα παρακολουθήσετε κατεδαφίζεται το Ελληνικό κράτος από τους καθεστωτικούς δωσίλογους κατ' εντολή των ναζιστών τοκογλύφων.Ειδοποιός διαφορά; Πως την εικονική κατεδάφιση ακολουθούν χειροκροτήματα ενθουσιασμού γιατί ακολουθεί η δημιουργία, η κατεδάφιση του ελληνικού κράτους ακολουθείται από τις οιμωγές όλου του λαού πλην της εξωνημένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της αλητοελιτοκρατίας και των Μιντιακών παραφυάδων αυτών γιατί ακολουθούν ερείπια και μόνον ερείπια.



Χάρης Σμυρνιώτης, πρόεδρος εργαζομένων στο ΙΓΜΕ
Το μέτρο της εφεδρείας, που εφευρέθηκε απο τη Ν.Δ., προωθήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζεται από τη μεταβατική αντιδραστική κυβέρνηση Παπαδήμου, αποτελεί στην ουσία τη
διάλυση του δημόσιου τομέα με απολύσεις. Ειδικότερα για το ΙΓΜΕ, η εφεδρεία οδηγεί ουσιαστικά στη διάλυση του ερευνητικού έργου του Ινστιτούτου, αφού το εξειδικευμένο, τεχνικό προσωπικό βγαίνει όλο στην εφεδρεία. Ξεκάθαρος σκοπός του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι τελικά ο περιορισμός του ΙΓΜΕ στον ρόλο της διακίνησης προγραμμάτων και η διευκόλυνση του ξεπουλήματος του ορυκτού πλούτου της χώρας.


Κοτζαμπασάκης Θανάσης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ενιαίου Γεωργικού Οργανισμού
Για μας είναι ξεκάθαρο ότι η εφεδρεία σημαίνει απόλυση. Ήδη έχουν σταλεί σε όλο το προσωπικό του Oργανισμού να συμπληρωθούν οι υπεύθυνες δηλώσεις για την προϋπηρεσία, τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε και δεν συμπληρώνουμε. Είναι κατανοητό σε όλους ότι τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου δεν λαμβάνονται για τη μείωση του κόστους του Δημοσίου ή του χρέους. Αποτελούν μέτρα που ξεζουμίζουν τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο και τον φτωχό, μεσαίο αγρότη. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο σχέδιο νόμου για τον νέο γεωργικό οργανισμό που δημιουργήθηκε, αναφέρεται ξεκάθαρα σε μια παράγραφο πως στόχος είναι η παραχώρηση αρμοδιοτήτων και αντικειμένων του οργανισμού σε ιδιώτες.


Γιώργος Χρονόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στον ΟΔΔΥ
Η εφεδρεία και η προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα είναι προαναγγελία απόλυσης. Συνιστούν ουσιαστικά ανατροπή του προγραμματισμού της ζωής, αφού πετούν στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους σε μια περίοδο κρίσης και τρομερής ανεργίας. Αυτή τη στιγμή βιώνουμε το πρώτο κύμα, καθώς ακολουθεί νέα εκκαθάριση μέσα στο 2012 με την ένταξη στην εφεδρεία των "πλεονάζοντων" και το κούρεμα 30% δημόσιων υπηρεσιών. Συνολικά 150.000 με 200.000 εργαζόμενοι θα εκδιωχθούν από το Δημόσιο, την ίδια στιγμή που συνεχίζεται η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα. Αυτή και μόνο η διαπίστωση καθιστά επιτακτική την αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα μεταξύ των εργαζομένων/ανέργων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗΣ, πρόεδρος εργαζομένων στον ΟΣΚ
Όπως είχαμε προβλέψει, η νέα κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες της εφεδρείας. Το πρώτο στάδιο ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες και γι' αυτό κινητοποιούμαστε για να μπλοκάρουμε τις λίστες εφεδρείας. Σ' αυτη την προσπάθεια, εντάσσεται και η σύσταση επιτροπής εφέδρων - απολυμένων που σχεδιάζουμε ως Συντονιστικό των υπό κατάργηση/συγχώνευση φορέων. Στόχος μας είναι να συνεχιστεί ο αγώνας και η έκφραση αλληλεγγύης συλλογικά, ώστε να ανατρέψουμε την εφεδρεία και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στη σχολική στέγη και σε τόσους άλλους ευαίσθητους τομείς, που διαχειρίζονται κοινωφελείς δημόσιοι οργανισμοί, οι οποίοι διαλύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: