Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Προϋπολογισμός 2012: Πετσοκόβουν τις ήδη πετσοκομένες δαπάνες !

Σφαγείο για τη διαχείριση της πτώχευσης
Τελεία και παύλα στο κράτος πρόνοιας..

Στην τελική ευθεία για το «κούρεμα» του κρατικού χρέους, μπροστά και στο ενδεχόμενο της επίσημης κρατικής πτώχευσης, το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης προαναγγέλλει το κουτσούρεμα των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για το 2012, αυτών που οι ίδιοι ψήφισαν,
στο πλαίσιο εφαρμογής του «μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής».

Σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που στάλθηκε σε όλα τα υπουργεία, υπηρεσίες και φορείς επισημαίνουν ότι τα κάθε είδους «έξοδα» του κρατικού προϋπολογισμού καθορίζουν τα «όρια δαπανών και όχι ύψος κονδυλίων προς ανάλωση»... ότι «προσδιορίζουν το ανώτατο ύψος υποχρεώσεων που μπορούν να αναληφθούν εντός του 2012» και αφού προηγουμένως παρθούν υπόψη «και οι υποχρεώσεις προηγούμενων ετών».


Με δεδομένη τη σύνθλιψη των δαπανών, όπως αυτή προσδιορίζεται στον κρατικό προϋπολογισμό, και δεδομένες τις «ληξιπρόθεσμες οφειλές» του Δημοσίου, ύψους πολλών δισ. ευρώ, όπως συγκεκριμένα στους μεγαλοπρομηθευτές των νοσοκομείων,

γίνονται απόλυτα φανερές οι στοχεύσεις τους, η σφοδρή κλιμάκωση των θανατηφόρων χτυπημάτων που ετοιμάζουν κατά της κοινωνίας, ενόψει και της νέας δανεικής σύμβασης και του μνημονίου.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εγκύκλιο, ο προϋπολογισμός για το 2012 «υπηρετεί τη δημοσιονομική στρατηγική για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, τη συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών, αναδιάρθρωση φορέων του Δημοσίου (συγχωνεύσεις/ καταργήσεις) επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου».

Τα υπουργεία και οι διοικήσεις νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, νομικών προσώπων καλούνται:

Να προχωρούν έγκαιρα σε «διορθωτικές ενέργειες», έτσι ώστε να μη δημιουργούν ελλείμματα».
Κατά προτεραιότητα εξοφλούνται οι «υποχρεώσεις παρελθόντων ετών»... Οτι δηλαδή στις πληρωμές του 2012 θα προηγηθεί η εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Οι συνολικές δαπάνες (από τις οποίες εξαιρούν μόνο τα χρεολύσια) πρέπει να ισοσκελίζονται με τα έσοδα. Είναι φανερό ότι ετοιμάζονται και νέα ανταποδοτικά χαράτσια για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, προκειμένου να ισοσκελίσουν τους λογαριασμούς.
Οι κάθε είδους οφειλές προς το Δημόσιο να βεβαιώνονται από τους φορείς και να μεταβιβάζονται στις αρμόδιες Εφορίες. Στόχος, να προχωρήσει η είσπραξη και για τα μη φορολογικά έσοδα μέσα από το φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
Να παρακολουθείται προσεκτικά το ύψος της μισθοδοσίας, να υποβάλλονται έγκαιρα αιτήματα αυξομείωσης των σχετικών πιστώσεων.
Να δεσμεύονται στη μη συσσώρευση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: