Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Απαξιώνουν περιουσίες του λαού....

..κι αυτός παρακολουθεί την ζωή του από ..video wall !!!

Οι άνθρωποι ανήκουν στα κορυφαία αρπακτικά..
 
Δεν αντιμετωπίζονται. 

Τώρα, σήμερα η κυβέρνηση της μαύρης τριμερούς έθεσε σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο το οποίο θα απαξιώνει μέχρι μηδενισμού τις εκτός σχεδίου ακίνητες περιουσίες!!!

Κι αυτό γιατί πολυεθνικά αλλά και εγχώρια συμφέροντα, ορέγονται από καιρό να βάλουν στο χέρι - και μάλιστα κοψοχρονιάς - τις εκτός σχεδίου ακίνητες περιουσίες χιλιάδων λαϊκών οικογενειών, ώστε αφού τις συγκεντρώσουν να τις αξιοποιήσουν για κερδοφόρες μπίζνες.

Και ως αναμενόταν η κυβέρνηση της μαύρης τριμερούς σπεύδει να τους διευκολύνει, φέρνοντας νόμους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους!

Θα θυμάστε ότι πριν από λίγους μήνες νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ περιείχε διάταξη, που ευτυχώς αποσύρθηκε, όπου στις εκτός σχεδίου περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ η αρτιότητα για δόμηση ανέβαινε στα 10 στρέμματα, δηλαδή έδινε δυνατότητα οικοδόμησης σε τέτοιες περιοχές.

Τώρα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του ίδιου υπουργείου με τίτλο «Κατηγορίες και Περιεχόμενο Χρήσεων Γης», που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, η ιστορία επαναλαμβάνεται και αν ευοδωθεί το σχέδιό τους θα επαναληφθεί ως τραγωδία και όχι ως φάρσα..

Ειδικότερα με το άρθρο 14 που αφορά στη δόμηση και τις χρήσεις των εκτός σχεδίου περιοχών, ενώ παρέχεται στο μεγάλο κεφάλαιο η δυνατότητα να ανοικοδομήσει όποιες εγκαταστάσεις γουστάρει, την ίδια στιγμή ουσιαστικά απαγορεύει την κατασκευή κατοικίας (εκτός εάν ανήκει στον απασχολούμενο με την κύρια εκμετάλλευση)!

Με τη διάταξη αυτή, χιλιάδες περιουσίες σε εκτάσεις εκτός σχεδίου (οικοδομήσιμες με τις σημερινές διατάξεις) αχρηστεύονται και απαξιώνονται, χωρίς μάλιστα να προβλέπεται καμία μεταβατική διάταξη. Αν, λοιπόν, αυτή η διάταξη τελικά νομοθετηθεί, θα αναγκάσει τους χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες να εκποιήσουν όσο - όσο την περιουσία τους και θα δώσει τη δυνατότητα σε συγκεκριμένα οικονομικά κέντρα να αγοράσουν τεράστιες εκτάσεις έναντι πινακίου φακής, προκειμένου να τις εκμεταλλευτούν.

Αυτό θα πεί οικονομική επιστήμη που σας παραμυθιάζουν περί της ύπαρξής της.. Με έναν νόμο θησαυρίζουν δυο και φτωχαίνουν δέκα εκατομμύρια δυο που απλώς παρακολουθούν την ζωή τους από video wall..

Δεν υπάρχουν σχόλια: