Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Επιμένω: Μήνυμα μυρίων κακών το Νατοϊκό ποδαρικό για την Ελλάδα.. Μπίζνες που μυρίζουν αίμα

Ναυτεργάτες των σωματείων ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: 
"Η εργατική τάξη και οι λαοί δεν είναι τροφή για τα κανόνια σας"..

Οι εξελίξεις καταδεικνύουν το ρόλο του εφοπλιστικού κεφαλαίου ως μερίδας της εγχώριας αλητοελτικρατίας, που, πατώντας επί πτωμάτων και χρησιμοποιώντας τους ναυτεργάτες - πληρώματα σαν αναλώσιμο υλικό, προσπαθεί με κάθε μέσον να αυξήσει τα υπερκέρδη του.

Ανάλογη μπίζνα στήθηκε - για παράδειγμα - και με αφορμή τη ΝΑΤΟική επέμβαση στη Λιβύη, καθώς ελληνικά ιδιωτικά θεραπευτήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξασφάλισαν νοσηλεία σε πάνω από 2.300 Λίβυους, σοβαρά τραυματισμένους, αποκομίζοντας τεράστιο κέρδος από το βρώμικο πόλεμο.

Μάλιστα, την ίδια περίοδο που το ΝΑΤΟ καλεί τους εφοπλιστές να κάνουν μπίζνες, διαθέτοντας τα εμπορικά πλοία για να διευκολύνουν τις πολεμικές επιχειρήσεις της συμμαχίας των γκρίζων νατοϊκών λύκων, η συγκυβέρνηση της μαύρης τριμερούς, προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών από ένοπλους ιδιώτες φρουρούς σε εμπορικά πλοία».


Με το νομοσχέδιο αυτό, το ΝΑΤΟ θα έχει στη διάθεσή του εμπορικά πλοία - στρατόπεδα, με ολόκληρο στρατό από μισθοφόρους - ράμπο, ενώ η χώρα και ο εμπορικός στόλος ενσωματώνονται ακόμα πιο σφιχτά στα δολοφονικά σχέδια της ιμπεριαλιστικής μηχανής σε βάρος των λαών και στους ανταγωνισμούς που τα συνοδεύουν.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.
Πρόσχημα είναι οι πειρατικές επιθέσεις που δέχονται εμπορικά πλοία στη θαλάσσια περιοχή της Σομαλίας, στον κόλπο του Αντεν.
Στην ουσία, κυβέρνηση και εφοπλιστές μετατρέπουν τα πλοία σε «πολεμική μηχανή» και εντείνουν την άγρια εκμετάλλευση των ναυτεργατών, των οποίων η ζωή θα τεθεί σε άμεσο κίνδυνο.
Το νομοσχέδιο προβλέπει την παρουσία σε κάθε πλοίο 6 ένοπλων ιδιωτών φρουρών, με ειδικό εξοπλισμό, ο οποίος θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση.

Οι εξελίξεις ήρθαν να επιβεβαιώσουν μέχρι κεραίας τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», τα οποία, στις 24 Νοέμβρη 2011 και καταγγέλλοντας το νομοσχέδιο, ανέφεραν:

«Ζούμε ένοπλες αναμετρήσεις που διαρκώς επεκτείνονται, ζούμε την προετοιμασία για νέα θέατρα πολέμου, σε Συρία, Ιράν, Αφγανιστάν, Πακιστάν. Αυτές τις αναμετρήσεις δεν τις οργανώνουν και δεν τις καθορίζουν ο λαός της Σομαλίας που λιμοκτονεί. Τις οργανώνουν, τις σχεδιάζουν και τις καθοδηγούν τα μονοπώλια και οι ιμπεριαλιστές. Το προβοκατόρικο και τυχοδιωκτικό σχέδιο νόμου θα δημιουργήσει νέα θύματα της πολιτικής σας. Η εργατική τάξη και οι λαοί δεν είναι τροφή για τα κανόνια σας, για τα ληστρικά σχέδιά σας, επιβάλλεται να οργανωθούν, να αντισταθούν και να ανατρέψουν αυτή την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: