Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Οι άλλοι με μια ματιά (μ΄ένα στόμα και μια φωνή τα καθεστωτικά φύλλα άδουν)

Βάζουν φόρο και στους ανέργους!
Εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι, που λόγω χαμηλού εισοδήματος δεν πλήρωναν μέχρι τώρα φόρο, θα κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος εκατοντάδων ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, αν κάποιος το 2011 διέμενε σε σπίτι 100 τ.μ. και διέθετε ένα αυτοκίνητο 1.400 κ.ε., το τεκμήριο διαβίωσης αμέσως αμέσως ανεβαίνει στις 12.700 ευρώ, που, για την κυβέρνηση, αποτελούν τεκμαρτή δαπάνη. Με αυτήν τη λογική, ο συγκεκριμένος, ακόμα και αν είναι άνεργος, θα φορολογηθεί για εισόδημα ύψους 12.700 ευρώ! Με το ίδιο εισόδημα θα φορολογηθεί και ένας συνταξιούχος των 400 - 500 ευρώ, ή εργαζόμενος των 700 ευρώ, ή μισθωτός μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης, ανεξάρτητα από το πραγματικό του εισόδημα. Σ' αυτήν την περίπτωση, το «κόλπο γκρόσο» είναι η μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, από 12.000 που ίσχυε στο παρελθόν. Με βάση το ισχύον, μέχρι τώρα, αφορολόγητο, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα πλήρωνε 70 ευρώ φόρο, ενώ με το νέο μειωμένο αφορολόγητο η φορολογική επιβάρυνση εκτοξεύεται στα 805 ευρώ!
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ
Η διευρυμένη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ διήρκεσε
μεν μισό 24ωρο, αλλά δεν προώθησε τις εσωκομματικές εξελίξεις ούτε μισό βήμα. Στην πιο κρίσιμη ίσως στιγμή της διαδρομής του το ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει έτοιμο να δει τον εαυτό του στον καθρέφτη. Ο πρόεδρος και τα κορυφαία στελέχη του όμως δεν έχουν άπειρο χρόνο στη διάθεσή τους. Επείγει να λάβουν – συλλογικά και υπεύθυνα – αποφάσεις για το μέλλον. Το οφείλουν στην παράταξη, αλλά κυρίως στη χειμαζόμενη πατρίδα μας.
ΤΑ ΝΕΑ

Η τελευταία ευκαιρία
ΣΥΜΦΩΝΑ με τον προγραμματισμό που υπάρχει, ο δημόσιος τομέας θ' αποτελέσει την αφετηρία του εγχειρήματος που έχει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους, έτσι ώστε να καταστεί αποτελεσματικός και να εξελιχθεί σε μηχανισμό ικανό να στηρίξει και να προωθήσει την ανάπτυξη της χώρας.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση είναι μια διαδικασία που έχει απορριφθεί επανειλημμένα από τον δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλισμό: η αξιολόγηση. Αυτήν τη φορά θα γίνει. Και, το σημαντικότερο, θα περιλάβει τους πάντες και τα πάντα. Τόσο τους εν ενεργεία 700.000 δημοσίους υπαλλήλους όσο και τις δημόσιες υπηρεσίες στο σύνολό τους. Και η αξιολόγηση θα γίνει με συνεργασία Γάλλων ειδικών, της task force, που είναι ήδη εγκατεστημένη στη χώρα μας, και ιδιωτικών φορέων.
ΕΘΝΟΣ


Η Δημόσια Διοίκηση
Ο μεγάλος ασθενής στη χώρα μας είναι χωρίς καμία αμφιβολία η Δημόσια Διοίκηση. Σήμερα πληρώνουμε το βαρύ τίμημα του κομματισμού, της κατάργησης της ιεραρχίας και των γενικών διευθυντών και την εδραίωση των περιώνυμων συμβούλων στα υπουργικά γραφεία. Τριάντα χρόνια το πολιτικό σύστημα έκανε ότι μπορούσε για να απαξιώσει τη Δημόσια Διοίκηση. Τώρα καλούμεθα να την ξανακτίσουμε σε υγιείς και ορθολογικές βάσεις. Η κρίση μάς δίνει την ευκαιρία να το κάνουμε αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή τεχνογνωσία. Υπάρχουν, άλλωστε, νέοι δημόσιοι υπάλληλοι που προσελήφθησαν με αξιοκρατικά κριτήρια και οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν σε ένα νέο σύστημα. Αρκεί να τους αφήσουν οι πολιτικοί να κάνουν τη δουλειά τους και να μην τους υποκαθιστούν συνδικαλιστές και κομματικοί παρατρεχάμενοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: