Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Τα έσπασαν Alfabank-Eurobank

Όταν οι καθεστωτικοί τσάτσοι στα Media δεξιώνονταν για τους γάμους, ο Κλύδωνας προειδοποιούσε για το διαζύγιο..


(χτυπήστε κλύδωνας γάμος άλφα και eurobank)


Σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση αναμένεται να βρεθεί η EUROBANK μετά τη διαφαινόμενη ακύρωση της συγχώνευσης της με την ALPHA BANK τουλάχιστον με τους όρους που αυτή έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ των δύο τραπεζών. Η τράπεζα είναι πολύ πιθανό να αναγκαστεί τελικά να κρατικοποιηθεί αν τελικά δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία καθώς θα πρέπει σε ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον να ενισχύσει τα κεφάλαια της πράγμα εξαιρετικά δύσκολο στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία.



Η ζημιά που θα έχει η τράπεζα EUROBANK με τον διευρυμένο PSI+ που σύμφωνα με όλες τις τελευταίες πληροφορίες μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και το 70% προκύπτει ανάγλυφα από την παράγραφο 8 των σημειώσεων στα αποτελέσματα εννεαμήνου της ενώ ταυτόχρονα ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την πορεία της πώλησης της πολωνικής θυγατρικής της που είχε ανακοινωθεί στις αρχές του 2011. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Bloomberg η Raiffeisen που φέρεται ως αγοραστής για την θυγατρική της ελληνικής τράπεζας αγόρασε χθες μια ελβετική τράπεζα.


Yπενθυμίζεται πως η τράπεζα έχει αποτύχει στα πρόσφατα stress tests σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times (http://www.ft.com/intl/cms/s/0/a8df5550-21c3-11e1-8b93-00144feabdc0.html#axzz1kwzTiUga) καθώς η EBA είχε αρνηθεί να αναγνωρίσει το προϊόν της πώλησης της πολωνικής θυγατρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: