Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Γράμμα και γραφή.. Μεταφέρετε το άγχος στους τοκογλύφους

Θύμα της παραπλάνησης κι αποστολέας - αναγνώστης μας Λεωνίδας Ορφανουδάκης..
Μιλά για χρέος και όχι για καπιταλιστική κρίση..


"Το πρόβλημα είναι αληθινό ! H Ελλάδα έχει ένα χρέος που αδυνατεί να το εξοφλήσει . Έχει ασφαλώς τη σημασία του το γιατί , πως και ποίοι την έφεραν σε αυτό το σημείο . Όμως τα γεγονότα τρέχουν και δεν αφήνουν περιθώριο να ασχοληθούμε σήμερα με αυτό το θέμα .


Το ζητούμενο σήμερα είναι πως θα αντιμετωπίσουμε τις απαιτήσεις των πιστωτών μας . Σε αυτό συμφωνούν όλοι και οι σχολιαστές στα ΜΜΕ και οι πολιτικοί και λιγάκι και εγώ . Εκεί που εγείρονται οι διαφωνίες είναι το ποια πρέπει να είναι η στάση μας απέναντι στους δανειστές μας . Αυτοί με τις απαιτήσεις τους οδηγούν τους πολίτες , τηρουμένων βέβαια των αναλογιών, στην κατάσταση να πουλούν τα παιδιά τους όπως έκαναν οι αρχαίοι Αθηναίοι πριν από την σεισάχθεια του Σόλωνα .



Τόσοι σοφοί μιλούν αντιφατικά για το θέμα και δεν θα προσθέσω εδώ και εγώ μια γνώμη για να την πάρει το ποτάμι . Θα πω όμως αυτό . Στη ΝΕΤ σήμερα άκουσα , να παρεμβαίνει ο κ. Τσίπρας και να λέει ότι . Ο δανειστής με τον οφειλέτη που δεν έχει να εξοφλήσει το χρέος του, βρίσκονται σε εξίσου δεινή θέση . Αυτό μου θύμισε ένα παλιό ανέκδοτό και θα σας το πω .


«Ο Άρης για ώρες στριφογυρίζει στο κρεβάτι του και δεν έχει ύπνο .- Τι έχεις καλέ μου ; Τον ρωτά και τον ξαναρωτά η γυναίκα του η Μαρία . - Να , της λέει σε κάποια στιγμή , χρωστώ 10.000 δραχμές σε αυτόν απέναντι το Θωμά . Έχουμε συμφωνήσει να του τις δώσω αύριο και δεν τις έχω . - Αυτό είναι όλο του λέει η γυναίκα του . Ανοίγει το παράθυρο τους και μέσα στα άγρια μεσάνυχτα φωνάζει προς το απέναντι σπίτι .


- Θωμά ε’ Θωμά . Ανοίγει σε λίγο ο άλλος από απέναντι και προβάλει στο παράθυρο του . Η Μαρία του λέει ! – Θωμά σου χρωστάει ο άντρας μου 10.000 , και είναι να σου τα δώσει αύριο ; - Ναι , της απαντάει ο εκείνος . Ε! Λοιπόν άκου να δεις , ο Άρης δεν τα έχει ! Δεν έχει να σου τα δώσει ! Μετά γύρισε στο κρεβάτι και λέει στον άντρα της ! - Άρη κοιμήσου τώρα . Είναι η σειρά του Θωμά να ξαγρυπνήσει .»


Οι Πολιτικοί μας μήπως πριν αρχίσουν να διαπραγματεύονται το χρέος έπρεπε να το κουβεντιάσουν το ζήτημα με τις γυναίκες τους . Μήπως και τώρα ακόμα δεν είναι αργά . Τώρα πριν βάλουν τις υπογραφές που μπορεί να οδηγήσουν κάποια γενιά μας στο αίμα , δεν ξανασκέφτονται το ανέκδοτο , θα βοηθήσει !


Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: