Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η σιλικόνη βλάπτει…

Μόνιμα θύματα στον βωμό του κέρδους οι συνήθεις ύποπτες..

Τα ματαιόδοξα θηλυκά..


Του Θεολόγου Αλεξανδράτου


Η ματαιοδοξία, ειδικά των γυναικών, δεν έχει όρια. Εκατομμύρια θηλυκά ανά την υφήλιο καταφεύγουν συχνά πυκνά σε παρά φύσιν επεμβάσεις στο πρόσωπο ή το σώμα τους για να δείχνουν νεότερες, ωραιότερες, πιο θελκτικές.


Η προσπάθεια να σταματήσουν τη φυσιολογική φθορά του χρόνου και να αλλάξουν το κορμί τους είναι σταθερή, επίμονη και μάλλον αέναη.



Τα μπότοξ και τα εμφυτεύματα σιλικόνης κάνουν θραύση ακόμη και στους σημερινούς καιρούς αλλά καλό θα είναι οι αγαπητές κυρίες να το σκέφτονται καλύτερα.


Μια γυναίκα με μικρό στήθος σκέφτεται πολάκις να προσθέσει εμφυτεύματα σιλικόνης ώστε το (οπτικό) αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό. Και συνήθως είναι. Κάθε άντρας γυρνάει το βλέμμα του προς ένα πλούσιο και στητό στήθος αλλά τη διαφορά θα την καταλάβει –όταν πλέον είναι αργά- στην αφή.


Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που δεν ενοχλούνται από την απατηλή λάμψη και αίσθηση του ψεύτικου αφού επικεντρώνονται σε αυτό που βλέπουν τα μάτια τους. Γούστα είναι αυτά και δεν μας πέφτει λόγος.


Κάθε παρέμβαση όμως στη φύση μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή χιλιάδες γυναίκες ανά τον κόσμο ανησυχούν τα μάλα αφού η εταιρεία ΡΙΡ (γαλλική) που ήταν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές προσθετικών εμφυτευμάτων σιλικόνης στον κόσμο ανακοίνωσε ότι υπάρχει ένα προβληματάκι με τα προϊόντα της και μπορεί η σιλικόνη να βγει από το «σακουλάκι» της και να διοχετευτεί στον οργανισμό.


Ο επικεφαλής της εταιρείας Ζαν Κλοντ Μας συνελλήφθη στη Μασσαλία με την κατηγορία της πιθανής αθέλητης βλάβης και οι υπεύθυνοι της ΡΙΡ τρέχουν και δεν φτάνουν να ειδοποιήσουν τις χιλιάδες πελάτισσες τους ανά την υφήλιο για τον κίνδυνο που διατρέχουν.


Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Υγείας ένας συγκεκριμένος τύπος εμφυτεύματος είναι ελαττωματικός και πρέπει να αφαιρεθεί γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος. Το συγκεκριμένο εμφύτευμα έχει τοποθετηθεί σε 42.000 γυναίκες στη Βρεττανία, 30.000 στη Γαλλία, 9.000 στην Αυστραλία και 4.000 στην Ιταλία καθώς και σε άγνωστο αριθμό στη Βραζιλία.


Οι κυρίες θα πρέπει να τρέξουν τώρα να απαλλαγούν από τα επικίνδυνα εμφυτεύματα και μετά να εξηγήσουν στους θαυμαστές πως «ξεφούσκωσαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: