Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Μπιλντ: Παλιά είναι η ιδέα της επιτροπείας

Τρομοκρατία κατά του Ελληνικού λαού ο νεοκατοχικός Γκαουλάϊντερ!!


Δεν είναι καινούργια ιδέα η πρόταση της Γερμανίας για «κομισάριο Ελλάδας»
Προετοίμαζαν από παλιά το έδαφος, όπως φαίνεται από συνέντευξη στην σκανδαλοθηρική (για όσους δεν γνωρίζουν την βδελυρή ιδιότητά της) εφημερίδα «Bild» του υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ


Η γερμανική ιδέα για τον διορισμό ενός «κομισάριου Ελλάδας» δεν είναι νέα. Ούτε ήταν στιγμιαία έμπνευση του Φόλκερ Κάουντερ η σχετική πρότασή του την περασμένη Πέμπτη.


Νέα είναι η μετουσίωσή της σε πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης. Δεν είναι τυχαίο ότι παρά την ανακοίνωση της Κομισιόν που απέρριπτε τον διορισμό επιτρόπου, ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ επανήλθε στο θέμα.



Αν και δεν ανέφερε συγκεκριμένα την τοποθέτηση επιτρόπου, είπε στην εφημερίδα «Bild» ότι η Ελλάδα πρέπει να παραχωρήσει έλεγχο της δημοσιονομικής πολιτικής «για παράδειγμα στην ΕΕ» εάν δεν μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε στα πλαίσια της παροχής βοήθειας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με προδημοσίευση συνέντευξης η οποία δημοσιεύεται σήμερα.


Ο πρόεδρος της ΚΟ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος CDU Φόλκερ Κάουντερ προετοίμασε το έδαφος για την υποβολή στην ευρωζώνη της πρότασης για «ευρωκομισάριο» που περιλαμβάνεται στις αποφάσεις του συνεδρίου του CDU τον περασμένο Νοέμβριο στη Λειψία.


Σόιμπλε: Δεν έχει άλλα χρήματα, αν...
Με χρεοκοπία απειλεί την Ελλάδα ο Σόιμπλε αφού ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται να λάβει άλλα χρήματα εάν δεν υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις. Μιλώντας στη Wall Street Journal, τονίζει ότι «Η Ελλάδα πρέπει ν’ αποφασίσει» αν θέλει το νέο δάνειο των 130 δισ. Η Ευρώπη είναι «έτοιμη να στηρίξει την Ελλάδα», αναφέρει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών αλλά εάν «δεν εφαρμόσει τις αποφάσεις και περιορίζεται σε εξαγγελίες (…) κανένα ποσό δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: