Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Όπως με τον παρά τους γ@μούν και την κυρά τους..

..έτσι και με τα μέσα προπαγάνδας τους βατεύουν και την χώρα του λαού..


Για να εκβιάσουν σε υποταγή μιλάνε για τον κίνδυνο χρεοκοπίας σα να μην έχει ήδη συμβεί για την εργατική λαϊκή οικογένεια. Μια βόλτα στις γειτονιές δείχνει πως παραμιλά ο κόσμος.


Επειδή γνωρίζουν τι συμβαίνει στα εργατόσπιτα, όταν μιλάνε για χρεοκοπία, συμπληρώνουν πως όσα ζούμε δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα έρχονται. Εννοούν πως υπάρχει και πιο κάτω από τον πάτο του βαρελιού.



Ούτε καν φαντασία δεν διαθέτουν. Γράφουν και ξαναγράφουν χιλιάδες λέξεις για να επαναλάβουν το ίδιο τροπάρι: Φταίει που «όλοι μαζί τα φάγατε». Για να αξιώσουν ως λύση: «Τα κεφάλια μέσα», για να αναλάβουν οι καπιταλιστές τη σωτηρία μας υπό τη σημαία της «εθνικής ενότητας».


Το παραμύθι κορυφώθηκε ενόψει της χτεσινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ όπου η κυβέρνηση πήγε για να διαπραγματευτεί το πώς θα μοιραστούν τα κέρδη από τη σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων.


Μια πρώτη απάντηση στο «όλοι μαζί τα φάγατε» (που απευθύνεται στους εργάτες) είναι να τους δείξεις τα κουφάρια των εργοστασίων στις περίφημες ΒΙΠΕ που οι ίδιοι οι καπιταλιστές δημιούργησαν, αφού πρώτα ξεκοκάλισαν πέντε έξι αναπτυξιακά προγράμματα, δηλαδή κρατικό χρήμα που είναι μέρος της κλεμμένης υπεραξίας από τη δουλειά του εργάτη.


Και να συμπληρώσεις πως μόνο άφρονες θα έβαζαν ξανά το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα. Το πρόβλημα, όμως, με την αστική προπαγάνδα θα παραμένει όσο οι αστοί διαθέτουν υπεροπλία ως προς τα μέσα πολλαπλασιασμού αυτής της προπαγάνδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: