Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ενός κακού μύρια έπονται

Του πολιτικού, ακολούθησε το πολικό κρύο..


Ισχνές οι προσπάθειες για την προστασία των αστέγων συμπατριωτών μας που τις μέρες αυτές αναμετρούνται με τον θάνατο στους δρόμους.. Γιατί παραμένει δριμύ το ψύχος σε ολόκληρη τη χώρα με τον υδράργυρο να επιμένει «κολλημένος» κοντά στο μηδέν.


Στην Αττική, από χθες το βράδυ, έκλεισε η περιφερειακή οδός Πεντέλης, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας μετά το τελεφερίκ. Αραιή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας. Οι άνεμοι στα πελάγη φθάνουν τα 9 μποφόρ.



Λόγω του χιονιά, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο νομό Ευρυτανίας και τους Δήμους Διρφίων-Μεσσαπίων, Μαντουδίου και Λίμνης-Αγίας Άννας στην Εύβοια, καθώς και στο Μενίδι, τους Θρακομακεδόνες, τον Ωρωπό και το Πόρτο Ράφτη.


Ο περιφερειακός της Πεντέλης είναι κλειστός από το ύψος του 416 Στρατιωτικού Νοσοκομείου έως τον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου, ενώ στη λεωφόρο Πάρνηθας η κυκλοφορία των αυτοκινήτων επιτρέπεται μόνο με αλυσίδες από το τελεφερίκ έως το καζίνο.


Λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλα και Νέα Στύρα-Αγία Μαρίνα. Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα και το Λαύριο, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και ανατολικό Αιγαίο.


Από τον Πειραιά θα εκτελεστούν μόνο βραδινά δρομολόγια για Κρήτη, ενώ με ειδικό σχέδιο ταξιδίου θα φύγει το απόγευμα το Blue Star 2 για Σύρο, Κω και Ρόδο. Για Αργοσαρωνικό αναχωρούν μόνο τα συμβατικά πλοία.


Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.


Εν τω μεταξύ, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο νόμο Ευρυτανίας. Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται κατά διαστήματα σε Λαμία, Δομοκό, Καρπενήσι και Αμφισσα, αλλά η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, καθώς τα μηχανήματα εκχιονισμού διατηρούν τους δρόμους ανοιχτούς.


Ενδεικτικά, στη Ράχη Τυμφρηστού το χιόνι έχει φτάσει τα 15 εκατοστά, ενώ στα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας έχει ξεπεράσει τα 20 εκατοστά, με τη χιονόπτωση να συνεχίζεται με ιδιαίτερα έντονο ρυθμό. Παρόμοια η εικόνα στα ορεινά χωριά της Δυτικής Φωκίδας, στην περιοχή του Λιδωρικίου.


Στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ενώ στην περιοχή του Μαρτίνου στο 121 χλμ η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή και ρίχνει χιονόνερο, χωρίς όμως να σημειώνονται προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: