Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Tον φόβο μας να έχουν ..αλλά τον έχουν;

Σαλτιμπάγκικες κωλοτούμπες φαιδράς και φαιάς προπαγάνδας...


Με το φόβο της λαϊκής οργής να τους κατατρέχει οι στυλοβάτες της συγκυβέρνησης κάνουν ό,τι περνάει απ' το χέρι τους για να την κατευνάσουν.


Ο Γ. Καρατζαφύρερ χτες (ρ/σ ΝΕΤ) εξέφρασε την ανησυχία ότι η νέα σφαγή δικαιωμάτων «μπορεί να επιτείνει και να επισπεύσει μια "κυοφορούμενη" εξέγερση», προειδοποιώντας τα ευρωενωσιακά επιτελεία ότι «μια τέτοια εξέγερση δεν θα περιοριστεί στην Αθήνα μόνο» και ότι «αν περάσουμε αυτά τα πράγματα, δεν είμαι σίγουρος ότι θα διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή (...)
Εχει αρχίσει ένας βρασμός στην κοινωνία (...) Να μην αφήσουμε τα πράγματα να φτάσουν σε έκρηξη».



Ετσι, σκαρφίστηκε ορισμένες προτάσεις με την ελπίδα πως θα δράσουν πυροσβεστικά στη λαϊκή οργή. Για παράδειγμα, «να ζητήσουμε ένα "πάγωμα" των μέτρων για μια περίοδο 3 χρόνων»! Και:
«Είπα ότι θα κάνω τελική ανάλυση και διαπραγμάτευση, αν αυτό το σχέδιο έχει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Αυτό που μας κατέθεσε η τρόικα βρίθει θεμάτων και θέσεων που αντίκεινται στη Συνθήκη της Λισαβόνας. Πρέπει να δούμε τη νομιμότητά του. Να περάσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να καλέσουν το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, τις Επιτροπές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να δούμε πού όλα αυτά συνάδουν».


«Παρηγοριά στον άρρωστο ώσπου να βγει η ψυχή του»!
Αυταπάτες στο λαό ώσπου οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου να βρουν τους τρόπους να περάσουν τα μέτρα προς όφελός του, δίχως «να ανοίξει ρουθούνι».


Πολύ περισσότερο ο Γ. Καρατζαφέρης, που αυτοκατατάσσεται σημαιοφόρος της εφαρμογής των άγριων αντιλαϊκών μέτρων για να γλιτώσει η χώρα τη χρεοκοπία.


Τώρα για να εμφανίσει άλλοθι αντίστασης στα μέτρα που θέλει να εφαρμοστούν, τσακίζοντας το λαό αλλά χωρίς αντιδράσεις, κάνει πως ψάχνει «νομιμότητα» στην ΕΕ, όπου έχουν συναποφασιστεί, νομίζοντας πως θα αποπροσανατολίσει λαϊκές δυνάμεις. Σαλτιμπάγκικες κωλοτούμπες φαιδράς και φαιάς προπαγάνδας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: