Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ 11 ΔΙΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ...

Στην σκιά των πυροτεχνημάτων για το ένα εκατομμύριο του Κούβελου..

Για βαλκανοποίηση των συντάξεων μίλησε χθες στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, o οποίος κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του εξαπέλυσε δριμεία κριτική και στον Λουκά Παπαδήμο, γιατί έχει ξεχάσει πότε πήγε τελευταία φορά στη Βουλή να απαντήσει σε πολιτικό αρχηγό.

«Αν είναι πείτε τό μας να την καταργήσουμε την Ωρα του Πρωθυπουργού» είπε ο κ. Τσίπρας, βλέποντας να του απαντά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


Απαντώντας ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε σχεδόν αναγκαίο κακό την περικοπή των συντάξεων, λέγοντας ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο δυσάρεστο από το να αποφασίζει κανείς περικοπές συντάξεων και πρόσθεσε ότι για να βρεθεί όμως το κράτος σε αυτή την ανάγκη πάει να πει ότι τα πράγματα είναι στα όρια του τραγικού».

Επανέλαβε μάλιστα το χιλιοειπωμένο και βαρετό δίλημμα «ή περικοπές για να σταθούμε στα πόδια μας και να σώσουμε τη χώρα ή οικονομική διάλυση και διάλυση του Ασφαλιστικού».

Στη δευτερολογία του ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι το PSI αφήνει στο απυρόβλητο τα ομόλογα της ΕΚΤ και δεν λέει κουβέντα για τα Ταμεία, στα οποία, όπως είπε, γίνεται πλιάτσικο 11 δισ. ευρώ, με τον κ. Βενιζέλο να απαντά ότι τα Ταμεία θα βγουν ενισχυμένα.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για σχέδιο φτωχοποίησης του λαού, εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικοποίησης του κράτους, ενώ πρότεινε στον κ. Βενιζέλο να ακυρώσει την παραγγελία των υποβρυχίων που γέρνουν. «Ετσι θα κερδίζατε 1 δισ. ευρώ, όχι μόνο 325 εκατομμύρια» είπε ο κ. Τσίπρας, για να λάβει την απάντηση του κ. Βενιζέλου ότι μια τέτοια ενέργεια θα έβγαζε στην ανεργία 3.000 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: