Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Διαμαρτυρία στα Διόδια όλης της χώρας σήμερα και αύριο σε εκείνα των Αφιδνών αύριο στις 11 π.μ.

Ξεπέρασαν κάθε όριο ακόμη και της καθεστωτικής φαντασίας οι εισπρακτικές..

"Περάστε ελεύθερα" σήμερα στα διόδια που τα άνοιξαν δυνάμεις του ΠΑΜΕ της ΠΑΣΕΒΕ της ΠΑΣΥ του ΜΑΣ και της ΟΓΕ..

Ξεπέρασαν κάθε όριο κάθε φαντασίας. Διεκδικούν τα σπίτια μας, μπαίνουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, στήνουν δίκες, απειλούν με φυλακίσεις...

Μιλάμε για τις εταιρείες που εισπράττουν τα διόδια αλλά και για τον υπουργό Μεταφορών κ. Βορίδη ο οποίος καταθέτει διάταξη σε πολυνομοσχέδιο που προβλέπει πολύμηνες φυλακίσεις και πρόστιμα για όσους δεν πληρώνουν διόδια ή καταλαμβάνουν παράνομα το... οδόστρωμα.


Την απάντησή τους ετοιμάζουν κάτοικοι και φορείς της Βορειοανατολικής Αττικής οι οποίοι καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά στο άνοιγμα των διοδίων Αφιδνών. Η συνάντηση - διαμαρτυρία προγραμματίζεται για την Κυριακή στις 11 το πρωί.

Στο μεταξύ σήμερα συγκεντρώθηκαν στα διόδια όλης της χώρας οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ και με κινητοποίηση «άνοιξαν» τους σταθμούς απαντώντας στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που επιχειρεί να αντιμετωπίσει τη διαμαρτυρία και τη λαϊκή πάλη για την κατάργηση των διοδίων με ποινές φυλάκισης.

Στόχος της κινητοποίησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο αγώνας: «Για να καταργηθούν όλα τα διόδια. Να αποκρούσουμε την τρομοκρατία. Να βάλουμε τέλος στη ληστεία του λαού απ' την πλουτοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με διάταξη (άρθρο 143) του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών, που συζητείται στη Βουλή, επιβάλλεται ποινή φυλάκισης από 3 έως 6 μήνες σε όσους πραγματοποιούν κατάληψη στους σταθμούς διοδίων στους αυτοκινητόδρομους ή παρεμποδίζουν τη λειτουργία τους.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να θωρακίσει τα κέρδη των ιδιωτικών ομίλων που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους, με τις περιβόητες συμβάσεις που ψήφισαν από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., και να αποτρέψει όσους αγωνίζονται ενάντια στα χαράτσια, που αυξήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατά 400% έως και 500% σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: