Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΤΑΥΘΑ..

Τέρμα οι πολιτικαντισμοί: Πλήρης και όλική διαγραφή των λαϊκών χρεών γιατί:

Προέρχονται από μια δεκαπενταετή λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος και επί πλέον έχουν αποπληρωθεί από τον φορολογούμενο Έλληνα

Νέες φοροαπαλλαγές στα κέρδη των δυναστών μας μεγαλοεπιχειρηματιών προωθεί η Νέα Δημοκρατία αδιαφορώντας προκλητικά για την συνενοχή της στην άγρια φοροληστεία των λαϊκων μαζών,
 πουλώντας επιπλέον φύκια για μεταξωτές κορδέλες με την μορφή των περισσότερων διακανονισμών των δανείων τους, εμφανίζοντας την εικόνα του επί τόπου μεταβάντος και μηδέποτε αντιληφθέντος!! 

 Γιατί αυτό που τα νοικοκυριά δικαίως απαιτούν είναι την πλήρη διαγραφή των δανείων τους αφού έτσι κι αλλιώς πρόκειται για χρήματα τα οποία τους έχουν βιαίως αφαιρεθεί κατά την τελευταία δεκαπενταετία από τα εισοδήματά τους, πλέον του γεγονότος της κατά συρροή και εξακολούθηση επιχορήγησης των τραπεζιτών, με εκατοντάδες δις από τις τσέπες του φορολογούμενου έλληνα.


Διαφορετικά, η ηγεσία της ΝΔ θα αποδείξει περίτρανα πως είναι συνένοχη της λαϊκής απόγνωσης και ηθικός αυτουργός από κοινού με το ΠΑΣΟΚ στις εκατοντάδες των αυτοκτονιών.. 

Στο μεταξύ παρά τα επικοινωνιακά καμώματά της σητρίζει απροκάλυπτα και με όλες τις δυνάμεις της τη νέα μεγάλη αύξηση της φορολογίας στα λαϊκά και μεσαία στρώματα και τις νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, όπως αυτές προτείνονται από το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.), που δόθηκε στη δημοσιότητα, στην οποία συμμετείχε μέχρι πρόσφατα.

Εξάλλου, οι προτάσεις της επιτροπής είναι σχεδόν πιστό αντίγραφο των προτάσεων που είχε παρουσιάσει νωρίτερα η ΝΔ για τη φορολογία, με κεντρικό άξονα τη μείωση των συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη και μερίσματα στο 15%, με ταυτόχρονη «διεύρυνση της φορολογικής βάσης», δηλαδή άγρια φορολόγηση των χαμηλόμισθων, των ανέργων, ακόμα και όσων με τα δικά τους υποτιμημένα στοιχεία βρίσκονται κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη χτεσινή ανακοίνωση του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας Γ. Βρούτση δε διατυπώνεται καμία διαφωνία επί της ουσίας των προτάσεων της επιτροπής για την αναμόρφωση του φορολογικού. Περιοριζόμενος απλά να σημειώσει ότι «η ΝΔ δεν έχει υπογράψει αλλά ούτε και έχει λάβει κανένα πόρισμα από το διάλογο που διεξήχθη στο υπουργείο Οικονομικών για το φορολογικό σύστημα».

Την ίδια στιγμή, ο έτερος αναπληρωτής τομεάρχης Χρ. Σταϊκούρας απηύθυνε «έκκληση» (!) προς τις τράπεζες να κάνουν αυτό που ήδη κάνουν από μόνες τους, δηλαδή «να προβούν σε πιο εκτεταμένες ρυθμίσεις και σε περισσότερους διακανονισμούς των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, έτσι ώστε η δόση του δανείου να μην υπερβαίνει το 30% του εισοδήματος του ιδιώτη οφειλέτη, εφόσον αυτός αιτιολογημένα αδυνατεί να ανταποκριθεί».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος δήλωσε ότι «εμείς πιστεύουμε ότι στην Ελλάδα πρέπει να ρίξουμε τους φορολογικούς συντελεστές (σ.σ. για τα κέρδη) στο 15%», επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματος ότι με τέτοια μέτρα, πλήρους φοροαπαλλαγής των επιχειρήσεων και ενίσχυσης της ρευστότητας, θα επέλθει η ανάπτυξη που οραματίζονται αστοί και οπορτουνιστές. 
Αποσιωπά όμως, για ευνόητους λόγους, ότι στα «αναπτυξιακά μέτρα» περιλαμβάνει και τη δραστική μείωση των μισθών, γιατί πάνω απ' όλα βάζει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα η ηγεσία της ΝΔ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει αμέσως μετά τις εκλογές τη νέα αντιδραστική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, όπως αυτή ορίζεται από το νέο μνημόνιο που έχει προσυπογράψει και δεσμευτεί εγγράφως ότι θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα. Μόνο τυχαίο δεν είναι, λοιπόν, που δεν έβγαλε «κιχ» για τα όσα είπε χτες στη Βουλή ο πρωθυπουργός για το Ασφαλιστικό, ακριβώς γιατί είναι αυτά που προβλέπονται στο νέο μνημόνιο, που εκτός των άλλων κονιορτοποιούν τα ψηφοθηρικά πυροτεχνήματα του προέδρου της ΝΔ για δήθεν «ισοδύναμα μέτρα που επεξεργαζόμαστε για να αυξηθούν οι κατώτατες συντάξεις, όπως είχαμε υποσχεθεί» (!).



Δεν υπάρχουν σχόλια: