Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΜΑΤΙΑ

Αγωνία για το ξήλωμα του νομου του μνημονιακού ταγιέρ:
H ψήφιση του νόμου για τη λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από τα κόμματα εξουσίας χαιρετίστηκε ως μία μοναδική στιγμή συναίνεσης.
Αποδεικνύεται τώρα ότι το «ναι» των κομμάτων στον νόμο δεν σήμαινε «ναι» και στην εφαρμογή του: μπροστά στη διαπίστωση αυτής της αδυναμίας, η κυβέρνηση άρχισε τις εκπτώσεις.
Το επόμενο βήμα μπορεί πλέον εύκολα να προβλεφθεί: διά της διολισθήσεως, ο νόμος θα έλθει στα μέτρα εκείνων των οργανωμένων συμφερόντων που τον πολέμησαν λυσσαλέα από την πρώτη στιγμή.
Ομως ο εκσυγχρονισμός της ανώτατης εκπαίδευσης ήταν και παραμένει το μεγαλύτερο στοίχημα για τη χώρα, ώστε να μπουν οι βάσεις για ένα μέλλον ανάπτυξης. Αυτό το στοίχημα δεν πρέπει να χαθεί!
ΤΑ ΝΕΑ


Άγχος για τα πανεπιστήμια της αγοράς:
Εκπληξη προκαλεί η απειλή παραίτησης του υπουργού Παιδείας. Η Βουλή ψήφισε με ευρύτατη πλειοψηφία ένα σημαντικό νόμο για αλλαγές στα ΑΕΙ. Ο κ. Μπαμπινιώτης ανέλαβε το υπουργείο πριν από τις εκλογές όχι για να ικανοποιήσει συντεχνίες και συμφέροντα συναδέλφων του οι οποίοι δεν θέλουν την εφαρμογή του νόμου, αλλά για να αρχίσει επιτέλους να τον υλοποιεί.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Θέατρο διαφωνιών:
Ενα ανούσιο σκηνικό τάχα διαφωνιών γύρω από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην ανώτατη εκπαίδευση, στήθηκε τις τελευταίες μέρες. Αφορμή αποτέλεσαν οι ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για σύσταση επιτροπής που θα επανεξετάσει «δυσλειτουργίες» του νόμου - πλαισίου, με στόχο την καλύτερη εφαρμογή του. Η πρώην υπουργός Παιδείας Α. Δαμαντοπούλου δεν έκρυψε την ενόχλησή της και ο νυν υπουργός Γ. Μπαμπινιώτης εμφανίστηκε ως υπερασπιστής των πανεπιστημίων, πάντα, βέβαια, «με αδιαπραγμάτευτη βάση την εφαρμογή του νόμου, πράγμα που δεν αμφισβητούν και οι πανεπιστημιακές αρχές»
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: