Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΑΡΧΙΕΠΙΤΗΡΗΤΗΣ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Λαέ μπορείς σε σαράντα ημέρες να συγκλονίσεις τον κόσμο αλλάζοντάς τον!!!

Στο χέρι σου είναι!!

Για όλα τα πιθανά σενάρια με­τά τις εκλογές ετοιμάζονται σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ουάσιγκτον. Οι δανειστές κινούνται βάσει των δημοσκοπήσεων που δη­μοσιεύονται στις ελληνικές εφημε­ρίδες και προεξοφλούν ότι μια πο­λυκομματική Βουλή με αντιμνημονιακούς βουλευτές και κόμματα θα επιφέρει σκλήρυνση της πολιτικής τους προς την Ελλάδα. Ένας ακόμη εκβιασμός σε εξέλιξη, πάνω από την κάλπη αυτή τη φορά...


Το ΔΝΤ επιδιώκει σαφέστατα τη σύμπραξη Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, ώστε να είναι η κυβέρνηση πιο εύκολα διαχειρίσιμη. Θεωρούν επίσης ότι η τραγική πορεία της ελ­ληνικής οικονομίας θα ωθήσει τους αρχηγούς των δύο κομμάτων να βά­λουν στην κυβέρνηση - τουλάχιστον για τους πρώτους έξι μήνες - τεχνο­κράτες που μπορεί να παρασυρθούν από το τσουνάμι των μέτρων του Ιου­νίου και του Οκτωβρίου, ώστε να μην κάψουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους.

Βεβαίως, αν και επιθυμούν την πα­ραμονή του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία, γνωρίζουν πολύ κα­λά ότι ούτε ο Αντώνης Σαμαράς ού­τε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Κανείς από τους δύο δεν έχει σχέση εμπι­στοσύνης με τον νυν πρωθυπουργό.

Έτσι, με τις υποδείξεις της Ουάσι­γκτον και του Βερολίνου, που κρα­τούν πλέον τα ηνία των αποφάσεων για την Ελλάδα, ετοιμάζονται να σφί­ξουν απότομα τα ζωνάρια μετά τις εκλογές.

Υπουργοί εντολοδόχοι

Ευρωπαίος αξιωματού­χος κάνοντας την επιθυμία του πράξη ανέφερε, πως εάν το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλά­δα ανεβάσει τους αντιμνημονιακούς, τότε το σχέδιο της αυξημέ­νης (έως απόλυτης) επιτήρησης θα μπει... αμέσως σε εφαρμογή. Δηλαδή οι αξιωματούχοι της τρόικας και της Ομάδας Δράσης, που ήδη βρίσκονται μόνι­μα στην Αθήνα και κι­νούνται στο παρασκήνιο για να μην προκαλέσουν, θα βγουν μπροστά, δίχως όμως να εξηγήσει το πως αυτό θα γίνει επειδή θέλει κότσια πολλά για να σταθείς ενώπιος ενωπίω έναντι του λαού..

Δεν αποκλείεται, επίσης, εάν την περίοδο Μαΐου και Ιουνίου η Ελλά­δα παρουσιάσει καθυστερήσεις στην εφαρμογή του νέου προγράμματος, τότε να δούμε και την επιβολή του αρχιεπιτηρητή. Ο ρόλος αυτός έχει ήδη αποφασιστεί και επικυρωθεί ως όρος για να λάβουμε το δεύτερο δά­νειο, παρότι αποσιωπήθηκε από την κυβέρνηση.

Όμως ο αρχιεπιτηρητής θα είναι παρών και στο πρωθυπουργικό γρα­φείο, ώστε να δίνει εντολές για τις αποφάσεις. Συνεργάτες του θα βρί­σκονται δίπλα στους υπουργούς που είναι άμεσα ή έμμεσα μπλεγμένοι με την εκτέλεση του προϋπολογισμού και ουσιαστικά θα καταργήσουν κάθε υπόνοια δημοσιονομικής κυριαρχίας. Οι τοποθετήσεις αυτές είναι άλλες από τις αφίξεις που ήδη σημειώθη­καν σε υπουργεία και κρατικούς ορ­γανισμούς και που θεωρούνται «τε­χνικά κλιμάκια». Θα έχουν πολιτικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: