Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Φασολάκια με ... σκουλήκια για παιδικούς σταθμούς

Καθεστωτική αλητεία..


Δηλητηριάζουν παιδιά αφυδατώνοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στο όνομα της αποζημίωσης των τοκογλύφων!!


Φασολάκια μαγειρεμένα στα οποία βρέθηκαν... σκουλήκια προορίζονταν για τα γεύματα των βρεφών και νηπίων των Δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νεάπολης - Συκεών, όπως καταγγέλθηκε στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).


Το φαγητό παρασκευάστηκε από προϊόν που ήταν συσκευασμένο σε κλειστό χαρτοκιβώτιο με την επισήμανση «Φασόλι στρόγγυλο 4x2,5 KG L1111261 και ΗΜ. ΛΗ. 26/11/2013 ΙΟΑΝNOY S.A.». Μέσα στα χαρτοκιβώτια βρίσκονταν 4 σφραγισμένες συσκευασίες των 2,5 κιλών με την επισήμανση «L261111 26/11/13 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ». Παρασκευάστρια εταιρεία του προϊόντος είναι η «ΙΩΑΝΝΟΥ Α.Ε.» που εδρεύει στην Κομοτηνή.



Κλιμάκιο του ΕΦΕΤ επιβεβαίωσε την καταγγελία, διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για προϊόν «μη κανονικό - μη ασφαλές λόγω μη κανονικών οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και ξένων προσμίξεων» και προχώρησε σε κατάσχεση της ιδίας παρτίδας που προωθούνταν στην αποθήκη χονδρικού εμπορίου «ΣΙΤΙΣΗ Α.Ε.» που εδρεύει στο Καλοχώρι. Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την «ΙΩΑΝΝΟΥ Α.Ε.» και την «ΣΙΤΙΣΗ Α.Ε.» την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: