Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Τι τους πονάει;

Βρίσκω το σχόλιο του Ριζοσπάστη σε σχέση με τα Πανεπιστήμια και τον νόμο του μνημονιακού ταγιέρ εξαιρετικά ακριβές ως προς την διαμορφούμενη κατάσταση στα πανεπιστήμια και το αναπαράγω.. Γράφει:


Αστραψαν και βρόντηξαν οι αστοί, τα κόμματά τους και τα επιτελεία τους, τα καθεστωτικά ΜΜΕ, γιατί τάχα ο υπουργός Παιδείας δεν εφαρμόζει νόμο της κυβέρνησης!


Η υποκρισία τους δεν έχει όρια, να κατηγορούν τον υπουργό τους ότι παρανομεί, αλλά δε βρίσκεται εδώ η ουσία. Δεν παρανομεί ο υπουργός επειδή ανακοίνωσε σύσταση επιτροπής που θα επανεξετάσει «δυσλειτουργίες» του νόμου - πλαισίου «με αδιαπραγμάτευτη βάση την εφαρμογή του».



Είναι χαρακτηριστικό ότι τα καθεστωτικά ΜΜΕ, εκπρόσωποι των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, μέχρι και ο Κ. Μητσοτάκης ξαναβγήκε στο προσκήνιο, εξανέστησαν γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος, λέγοντας ότι ο υπουργός ενισχύει «μαχητικές και οργανωμένες μειοψηφίες να επιβάλλουν τη θέλησή τους στην πλειοψηφία».


Και ύστερα μιλούν για δημοκρατία, ενώ αμφισβητούν την πάλη της μειοψηφίας να γίνει πλειοψηφική η άποψή της. Να, λοιπόν, ποιο είναι το πρόβλημά τους. Δεν είναι ο υπουργός τους, αφού τη δική τους δουλειά κάνει.


Είναι η δράση των Πανεπιστημιακών, των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια και των φοιτητών που από κοινού εμποδίζουν την εφαρμογή ενός αντιδραστικού νόμου που παραδίδει τις σχολές στις επιχειρήσεις.


Η δήθεν κόντρα αστικών κομμάτων, καθεστωτικών ΜΜΕ και υπουργού, έχει σχέση με τη διαχείριση της κατάστασης για το πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος. Η αμφισβήτηση της παράνομης νομιμότητας της χυδαίας μειοψηφίας του αριστοκρατικού κηφηναριού από το κίνημα είναι που τους πονάει.



Δεν υπάρχουν σχόλια: