Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ομολογία Παπαδήμου:

Ο λογαριασμός δεν βγαίνει...

* Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης μισθών, αλλά και νέου δανειακού πακέτου το 2015, αφήνει ο Λ. Παπαδήμος

* Καμία πρόβλεψη από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων από το "κούρεμα" των ομολόγων

* Αλ. Τσίπρας: Μας κάνετε Ρουμανία του Τσαουσέσκου και Αίγυπτο του Μουμπάρακ

Εξαιρετικά αβέβαιος, αν δεν προεξοφλεί την αποτυχία και του δεύτερου Μνημονίου, για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το ύψος μισθών και συντάξεων τα προσεχή χρόνια, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος σε απάντηση ερώτησης που ανέπτυξε στη Βουλή ο Αλ. Τσίπρας, αλλά και σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα. 

Ο κ. Παπαδήμος αναγνώρισε ότι το 2012, αλλά και η αρχή Γης επόμενης χρονιάς, θα είναι "δύσκολα", ενώ σε φάση ανάκαμψης θα περάσουμε από το β' εξάμηνο του 2013, σύμφωνα με το "βασικό σενάριο". 


Ωστόσο η επαλήθευση του βασικού σεναρίου εξαρτάται από σειρά προϋποθέσεων που σχετίζονται τόσο με την πιστή και χωρίς καθυστερήσεις εφαρμογής των συμφωνηθέντων με την τρόικα όσο και με τις διεθνείς συνθήκες τα επόμενα έτη.

Για τους λόγους αυτούς, ενώ είναι "επιδίωξη" να μην περισταλούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις, κανένας δεν μπορεί να αναλάβει σχετική "δέσμευση". 

Το ίδιο ισχύει και ως προς το ενδεχόμενο να χρειαστεί το 2015 να ληφθεί νέο δάνειο: 
Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τις τότε συνθήκες. Όσον αφορά τις αποφάσεις για τα πρόσθετα μέτρα των 12 δισ. ευρώ, θα ληφθούν αμέσως μετά τις εκλογές από τη νέα κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: