Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Οι διαπλεκόμενοι Έλληνες είναι πάντα εδώ παρά το ότι..

..ανακατεύθηκε η τράπουλα στα γερά..


Από τον Ευγένιο Ανδρικόπουλο

Παρά τις επί των αρχών αντιρρήσεις μου,  ας ρίξουμε μια πρώτη πρόχειρη και επιπόλαιη ματιά στα ευρήματα της δημοσκόπησης.. Έτσι για να σκοτώσουμε την ώρα μας ρε αδελφέ, επειδή οτιδήποτε άλλο αποπειραθούμε να σκοτώσουμε θα διωχθούμε ποινικά, έστω και αν αυτό ήταν ένα δηλητηριώδες ερπετό και όλοι καταλάβατε τι και ποιους εννοώ..

Πρωτίστως παρατηρώ έκπληκτος, -φράση κλισέ στα πάνελ των ανδρεικέλων- , πως υπάρχουν ακόμη στον τόπο αυτό πατριώτες, και πως με επιλογή τους οι πατριώτες αυτοί δεν βρίσκονται κατ’ αποκλειστικότητα στο ίδιο κόμμα.. Θα δείξει. 

Κατά τα λοιπά να επισημάνω για τους ψηφοφόρους των καθεστωτικών πολιτικών συγκροτημάτων  πως ναι το ψάρι αρχίζει να βρωμά μόνο από το κεφάλι, αλλά προεκτείνεται και στο σώμα.. Που σημαίνει ότι οι γενιές που θα μας διαδεχτούν θα μας πετάξουν στον σκουπιδοφάγο του ιστορικού μας νεροχύτη από κοινού. Κεφάλι και σώμα μαζί.. 


Και θα εξηγηθώ αμέσως. Πατριώτες θεωρώ όσους έχουν ενταχθεί πολιτικά στις ουρές των εξής τριών κομμάτων. ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, και Ανεξάρτητοι Έλληνες. Πως ναι μεταξύ των πατριωτών υπάρχουν πολιτικές διαφορές ως προς το είδος και κυρίως την ποιότητα της πολιτικής διακυβέρνησης αλλά ως εδώ. Αυτό που δεν αμφισβητείται είναι ο κοινός τους παρανομαστής. Η υπεράσπιση του λαού και του τόπου...Ίσως με λίγο νερό στο πολιτικό τους κρασί να έπιναν όλοι οι Έλληνες το γλυκό πιοτό της απελευθέρωσης από τους Ναζί τοκογλύφους, δύσκολο αλλά στην ζωή και την πολιτική ποτέ μην λες ποτέ..

Μετά παρατηρώ ένα σύμπλεγμα πολιτικοεπιχειρηματικής διαπλοκής ιδιαίτερα διαφορετικών οικονομικών συμφερόντων, επί των οποίων ωστόσο και αφού τους ακολουθούν μοιάζει να έχουν μερίδιο ή μέρισμα και οι ψηφοφοροι αυτών. 

Το κόμμα των πράσινων φωτοβολταϊκών και των πράσινων αλόγων για παράδειγμα αρχίζει 
-κατά την δημοσκόπηση γιατί κατά το προσωπικό μου περιβάλλον ας μην τους πω σε ποια σκατά έχει βυθιστεί-
να παίρνει τα πάνω του και ν' απειλεί την πρωτιά του άλλου κόμματος με τις παρωχημένες και παλαιοκομματικές πολιτικές "ενέργειας" (του τύπου λιγνίτη του ρυπογόνου) των Μυτιληναίων. 

 Σταθερά στο κατόπι τους πολιτικά, ως επίσης σταθερά επί του πάτου σε εκλογική θέση (3%)  ακολουθεί το κόμμα των λουλουδιών και των χίπιδων οικολόγων, των νοσταλγών των απ’ αυθείας αναθέσεων της κινεζομαϊμούς και των απ’ ευθείας παραχωρήσεων στις φίλιες διεκδικήσεις των... φίλων κουμπάρων και εξ’ ανατολών γειτόνων. 

Στα πλευρά τους  φιγουράρει ξαφνικά μια νέα μορφή, ο φαντάρος με τα πολιτικά, που χρόνια και επί ματαίω εκλιπαρούσε το σύστημα να τον αγγίξει για να του παραδοθεί.. Κάτι που επιτέλους αποδέχθηκε δίνοντάς του απλόχερα και πάντα δημοσκοπικά ποσοστά που προκάλεσαν αρχικά γενική θυμηδία γι αυτό και σταδιακά τον αποψιλώνουν..  Προηγουμένως είχαν μεταφέρει  στο νέο κόμμα του μέρος των "αγανακτισμένων" ψηφοφόρων από το κόμμα των πράσινων φωτοβολταϊκών ως να τους είχαν διακτινίσει. Ανήλθε όμως πρόσφατα στην ηγεσία των ...φωτοβολταϊκών ένας κατά την άποψή τους σύγχρονος Μέτερνιχ, κατά την προσωπική μου υπερφύαλος βλάκας, γι αυτό κατά πως το συνιθίζει η άρχουσα τάξη ανακάλεσε την εύνοιά της προς αυτόν (τον φαντάρο με τα πολιτικά) για να περιμένει πλέον τον εκλογικό σκουπιδιάρη να τον περιμαζέψει..

Τέλος παρατηρώ ηδονικά τον γνωστό πολιτικό σαλτιμπάγκο να εκδικείται (στην λογική αν είναι να βουλιάξω θα σας πάρω μαζί μου) την μήτρα που τον ανέδειξε παρά το ότι τα δημοσκοπικά του ποσοστά βυθίζουν και αυτόν στα σκατά της πλήρους εκλογικής απαξίωσης.. Τι έκανε; 

Λάσκαρε την φύλαξη του στρατοπέδου του, έτσι ώστε να βρουν δρόμους διαφυγής δυό του αστέρια ( ο τσεκουροφόρος και ο τηλεπλασιέ) για  να κάψουν το σπίτι του πούστη του διπλανού που τον ανταγωνιζόταν από θέση ισχύος στην πατριδοκαπιλεία. ‘Οπερ και εγένετο.. Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αν κρίνω από τα δημοσκοπικά ποσοστά των μπλε..

Μόνο που ως αυτοκαταστροφικά κουτοπόνηρος δεν αντελήφθη ότι η εκ δεξιών του δεξιά 
-εκείνη  "του κάτω το κράτος ζήτω το έθνος" -
αλώνιζε και εξακολουθεί στα πολιτικά του λημέρια του Αγίου Παντελεήμονα να του παίρνει τους πελάτες πουλώντας όχι νόθο, αλλά γνήσιο ρατσισμό και προστασία.. 

Αρχίζει να ξεκαθαρίζει ο πολιτικός ορίζοντας σαν την ήρα από το στάρι ή κάνω λάθος; 

eandrik@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: