Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ο Δ. Αβραμόπουλος αδειάζει Μ. Χρυσοχοΐδη - Αντ. Σαμαρά για τα κέντρα κράτησης

ΝΔ: Δεν γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί η ..δεξιά της!!

Συνέχεια στην αντιμεταναστευτική ρητορική της Ν.Δ. έδωσε ο Αντ. Σαμαράς, που τόνισε ότι “θα πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας” από τους παράνομους μετανάστες επιμένοντας στη δημιουργία κέντρων κράτησης, την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αδειάζει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη που έχει εξαγγείλει 30 κέντρα κράτησης ανά την Ελλάδα, αποκαλύπτοντας ότι του έχει ζητηθεί μόνο ένα στρατόπεδο, αυτό της Κοζάνης.

Εκστρατεία .. ανακατάληψης των πόλεών μας ζητά ο πρόεδρος της Ν.Δ.

“Σήμερα, έχουν καταληφθεί πολλές πόλεις στην Ελλάδα, από παράνομους λαθρομετανάστες” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, μιλώντας σε συνεδρίαση του του Διαγραμματειακού Συντονιστικού Όργανο του κόμματος. 


Ο Αντ. Σαμαράς επέμεινε στις θέσεις του για την δημιουργία κέντρων κράτησης για μετανάστες “μακριά από τις πόλεις και τις γειτονιές, που σήμερα στοιβάζονται” και για κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια, που “μετέτρεψε την Ελλάδα σε μαγνήτη για τους λαθρομετανάστες, για ανθρώπους ταλαιπωρημένους από τον Τρίτο Κόσμο”. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε ακόμα ότι αυτές οι επιλογές είναι προαπαιτούμενα για τη διαπραγμάτευση μιας κοινής μεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε., στοιχεία της οποίας συζήτησε στην πρόσφατη επίσκεψή του σε Ισπανία και Πορτογαλία.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος αδειάζει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, σχετικά με τις εξαγγελίες για τη δημιουργία 30 κέντρων κράτησης μεταναστών σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα σε όλη τη χώρα. Ο Δ. Αβραμόπουλος, που περιοδεύει στη Θράκη, αποκάλυψε ότι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ζητηθεί μόνο ένα στρατόπεδο, αυτό της Κοζάνης, το οποίο παραχώρησε. Ο Δ. Αβραμόπουλος ταυτόχρονα ζήτησε να ληφθούν υπόψη οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών στη χωροθέτηση των κέντρων κράτησης σημειώνοντας ότι “σκοπός δεν είναι να εφαρμοσθεί απλά ένα μέτρο, είναι να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες και στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας”, ενώ επισήμανε ακόμα ότι “πρέπει να ασκούμε και μια πολιτική, που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πνεύμα του δημοκρατικού πολιτισμού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: