Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ ΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ..

Your name is Katerina και είσαι ηλίθια..

Του Ευγένιου Ανδρικόπουλου

Είναι πράγματι απίστευτος ο αντιαισθητικός μιμητισμός της αυτιστικής γενιάς. Της γενιάς των bit, ενός συγχρονισμένου ρυθμού σύμφωνα με τον οποίο ανά τακτές χρονικές περιόδους που μετριώνται σε δευτερόλεπτα ή και σε κλάσματα δευτερολέπτου μετακινείς το κενό περιεχομένου κεφάλι σου εμπρός ή πίσω δεξιά ή αριστερά δίχως το τελευταίο να έχει κάποια πολιτική σημασία.

Άλλωστε την σημασία και το περιεχόμενο μιας κίνησης ή μιας στάσης την δίνει ο δημιουργός του. Θυμάμαι τον Πλίνιο (ρωμαίος φιλόσοφος) να γράφει πως και τα αγάλματα σου μιλούν αν αυτά προέρχονται από χέρι Έλληνα γλύπτη και αν εσύ έχεις επιδέξια αυτιά να τα ακούσεις. 

Προφανέστατα έτσι λέξεις όπως "δημοκρατία" ή "ελευθερία" δεν ήταν για τ' αυτιά της κυρίας Μουτσάτσου γιατί έτσι ως αποδόθηκαν παρέπεμπαν σε φουσκάλες του φραπέ από την σύγχρονη και ανέξοδη Αθηναϊκή μαγκιά.  Τουλάχιστον. Γιατί ελάχιστα απείχαν από λερό αποτύπωμα στο κρανίο ενός ελληναρά ως αποτέλεσμα της μίξης τους με τα Χιτλερικά σκατά . Και οι λέξεις αυτές αν τις τρυπήσεις στάζουν κορίτσι μου αίμα πολύ. Νοητικό αλλά και άλικο. 


Ωστόσο δεν λέω.. Σκαρφάλωσες  ως την κορυφή του δέντρου της βλακείας. Εκεί σε βρήκε ο θεός και τίναξε τα κλαδιά του για να πέσεις με πάταγο και να σε ανακαλύψω. Γιατί δολοφόνησες λέξεις με τις οποίες δεν είχες ποτέ συστηθεί. Άρα το έγκλημα εν ψυχρώ.  Γιατί αλλοίωσες στα σάλια της  γλώσσας σου το ένα εκ των δύο εμπορεύσιμων ειδών δια των οποίων επιβιώνουν οι γηγενείς περισσότερα από τρεις χιλιάδες χρόνια. Το άλλο είναι η ελιά. Και τέλος γιατί δια του υποκριτικού σου μεγαλείου εκτέλεσες τους μύστες της ιστορίας μας. Τους αγοραστές δηλαδή..

Κι όλα αυτά με μια ριπή.. Ένα video μερικών λεπτών..!! Αθάνατη.



1 σχόλιο:

Πέτρος Δ. είπε...

κ. Ανδρικόπουλε, ορίστε, ήρθε η ώρα να σας απονείμω τα εύσημα αναγνωρίζοντας ότι με το σχόλιό σας αποδώσατε το καίριο και το ουσιώδες χωρίς να "λερώσετε" τα "χέρια" σας (το μυαλό) αντιπαραθέτοντας ...αποδείξεις για το αυτονόητο- το γελοίο του πράγματος δηλαδή... Πράγμα που -εν βρασμώ ψυχής- δεν απέφυγα ελόγου μου προ εβδομάδος γράφοντας :
“Δυστυχώς με τέτοια μονόλεπτα βίντεο διαμορφώνεται η άποψη του σύγχρονου υπνωτισμένου καταναλωτή. Η Μουτσάτσου έπαιξε ό,τι της υπέδειξαν οι παραγωγοί-προαγωγοί της-image makers- αντιγράφοντας διαφήμιση καναδέζικης μπύρας http://www.kourdistoportocali.com/articles/11020.htm προσθέτοντας ισχυρή δόση κομπασμού αλλά και λειτουργώντας ως πεμπτοφαλαγγίτισσα, αφού ανάμεσα στα πολλά πιασάρικα κλισέ για την Ελλάδα και τον πολιτισμό μας, τελικά περνάει μηνύματα απαξίωσης για τον σύγχρονο Έλληνα δικαιολογώντας όσες φωνές μας καταλογίζουν την απόλυτη ευθύνη για την κρίση και μας εξευτελίζουν συστηματικά για να ολοκληρώσουν την ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε και να συνεχίσουν το έργο τους με τους άλλους λαούς. Έτσι προσωπικά , δεν άφησα αναπάντητη την “εικαστική” παρέμβαση της κας Μουτσάτσου και της Εταιρίας της, και την σχολίασα άμα τη εμφανίσει, ως εξής :
” Υποκλινόμαστε στην Κατερίνα και τον ανιδιοτελή πατριωτισμό της :
«Οπότε οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κλέφτες και μάλλον δεν είναι Έλληνες. Οι δε Γραικοί, του Ομήρου και του Αριστοτέλη, κι αυτοί δεν είναι Έλληνες. Έλληνες είναι μόνο οι Hellens σαν την Κατερίνα που δεν πίνουν ούζο, μιλούν 5 γλώσσες και παρ’ όλα αυτά αγνοούν την δική τους και την Ιστορία τους : Ο Αθανάσιος Διάκος μαρτύτησε το 1821 σαν σήμερα 24 Απριλίου και κατά την παράδοση αρνήθηκε να αλλαξοπιστήσει και να τουρκέψει : «Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω». Άλλοι είναι Γραικοί (Greeks), άλλοι γραικύλοι (Graeculus) και άλλοι τρία πουλάκια κάθονταν. Η Κατερίνα με το βιντεάκι κάνει το γύρο της Ελλάδας και ίσως του κόσμου. Αρέσει πολύ και στα δημοκρατικά κανάλια μας. Κάντε Like….» ”