Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ανοιξαμε και σας περιμένουμε στην Αμυγδαλέζα!!

"Να τους πάνε στην Γυάρο"

ωρύονταν εθισμένοι στις εκτοπίσεις γηγενείς!!

Την συμπαράσταση εκείνων που οι Κρητικοί πέταξαν από το νησί τους κακήν κακώς επιδίωξαν οι πενήντα περίοικοι της Αμυγδαλέζας για να απαλλαγούν από το κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών.

«Πήρα τηλέφωνο τους Χρυσαυγίτες είπε ο ένας, όπου νάναι έρχονται» αλλά δεν διευκρίνισε αν η έξοδός τους αφορά εκδρομή στην Πάρνηθα. «Να τους πάρει ο Χρυσοχοΐδης στο σπίτι του, να τους πάρει όποιος άλλος θέλει, εδώ δεν τους θέλουμε» ωρυόταν μια δεύτερη μόλις πήρε χαμπάρι πως οι κάμερες μπήκαν σε λειτουργία.

«Όχι να τους στείλουν στην Γυάρο» είπε προσβλητικά για τους «πολιτικούς ενοίκους» του νησιού μιας άλλης εποχής, τρίτη κυρία που προφανώς κάποιος πρόγονός της θα ήταν δεσμώτης δημοκρατικών ψυχών στο Κυκλαδίτικο αυτό ξερονήσι κολαστήριο για τους λαϊκούς επαναστάτες..


Πρόκειται για τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα περιοίκων γηγενών της εύπορης αυτής περιοχής οι οποίοι τρέμουν την υποβάθμιση της αξίας των κατοικιών τους από ένα κέντρο το οποίο δεν είναι καν διακριτό από κανένα σημείο δεδομένου ότι στεγάζεται εντός των εγκαταστάσεων της Αστυνομικής Σχολής..


Στο μεταξύ γαντζωμένος από το συρματόπλεγμα, ήταν ένας νεαρός μετανάστης καθώς μπροστά μας παρακολουθούσε τους φωτογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες που είχαν εστιάσει πάνω του. Ηταν ο πρώτος που μπήκε χθες, μαζί με άλλους 55, στο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Χθες μια κινητή μονάδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων με δύο ψυχολόγους και έναν γιατρό εξέτασε τους πρώτους κρατουμένους. «Ηταν φοβισμένοι», λέει στα «ΝΕΑ» ο γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ, Γιώργος Ρηγάκος. «Θα βρισκόμαστε εκεί κάθε μέρα. Από τις φυσικές εξετάσεις που κάναμε δεν βρήκαμε κάτι ανησυχητικό για την υγεία τους». Δεν επετράπη στους γιατρούς να μπουν μέσα στα λυόμενα, οπότε δεν μπόρεσαν να δουν τις συνθήκες στέγασης των μεταναστών. Οι εξετάσεις γίνονταν μέσα στο βαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: