Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Η κόντρα Χρυσοχοΐδη-Βορίδη καλά κρατεί

Περί όνου σκιάς..

Συνέχεια στην κόντρα του με τον υπουργό Υποδομών, Μάκη Βορίδη, δίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για το κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα, όπου έχουν μεταφερθεί από χθες οι πρώτοι παράνομοι μετανάστες.

«Δεν λειτουργώ βάσει προεκλογικής περιόδου ή κάποιας άλλης έμπνευσης. Υπάρχει πρόγραμμα που ακολουθούμε» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον Βήμα 99,5.

Δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο στη λειτουργία του κέντρου κράτησης στην Αμυγδαλέζα, είπε και τόνισε ότι ανά πάσα στιγμή αν γίνει κάτι (π.χ. σεισμός) τα κοντέινερ μπορούν μέσα σε τρεις ώρες να μετακινηθούν.


Χθες το απόγευμα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης φέρεται να επανέλαβε τη διαφωνία του για τη χρήση των κοντέινερς όπου επρόκειτο να στεγαστούν οι πρώτοι 1.000 παράνομοι μετανάστες, σημειώνοντας εκ νέου ότι τα κοντέινερ ανήκουν στη δικαιοδοσία του υπουργείου και έχουν κατασκευαστεί στο πλαίσιο του αντισεισμικού σχεδιασμού.

Στο πρώτο κέντρο που άρχισε από χθες να λειτουργεί μεταφέρθηκαν οι πρώτοι 56 μετανάστες, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να μεταφερθούν άλλοι 144.

Στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας είναι έτοιμες προς το παρόν τρεις πτέρυγες με 52 οικίσκους χωρητικότητας περίπου 200 ατόμων.

Όταν ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής, το κέντρο κράτησης θα έχει τη δυνατότητα να στεγάσει περίπου 1.000 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: