Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Το Reuters για την ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα

Κλύδωνας: Αδέλφια γιατί αποχαιρετάτε τον ήλιο μας;

Τσακίστε τους!!

Σε χθεσινό του δημοσίευμα, το πρακτορείο Reuters αναφέρεται στα συνεχή περιστατικά αυτοκτονιών στην Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε μία χώρα που είχε από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στον κόσμο, η αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών στον απόηχο της οικονομικής κρίσης, συγκλονίζει».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ειδικοί τονίζουν πως οι αυτοκτονίες είναι «μια αντανάκλαση της αυξανόμενης απελπισίας και δείχνει την αίσθηση της αδυναμίας των ανθρώπων».


«Οι Έλληνες δεν θέλουν να είναι βάρος σε κανέναν. Ορισμένοι αναπτύσσουν μία αίσθηση αυτο-μίσους, η οποία οδηγεί στην καταστροφή», συνεχίζει το κείμενο.

Παράλληλα, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού, Δημήτρη Χρίστουλα, που αυτοπυροβολήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, ένας άνθρωπος που με το τέλος του και το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε «έχει γίνει ένα εθνικό σύμβολο της λιτότητας που προκαλεί πόνο και πιέζει εκατομμύρια πολίτες».

Στην ιστοσελίδα φιλοξενείται και συνέντευξη του Νικηφόρου Αγγελόπουλου, καθηγητή της ψυχιατρικής, ο οποίος τόνισε ότι «Είμαστε ένα έθνος σε κατάσταση σοκ», ενώ αναφέρθηκε σε μία περίπτωση ασθενή του με σοβαρή κατάθλιψη, όταν η εταιρεία του αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα και αναγκάστηκε να απολύσει 20 από τους 100 υπαλλήλους.

«Δεν μπορούσε να κοιμηθεί και να φάει. Μου είπε ότι η επιχείρησή του είχε καταστραφεί και ο ίδιος δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: