Κυριακή 29 Απριλίου 2012

«Tραγικό το μέλλον των νέων ανθρώπων»

Συνεργασία;

Εμείς λέμε "έξοδο από το ευρώ έξοδο από την ΕΟΚ" όστις θέλει έρχεται μεθ' ημών

Τραγικό χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα το μέλλον των νέων ανθρώπων, ακόμα και στην περίπτωση που υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα, αφού οι αμοιβές και οι μισθοί θα είναι, όπως είπε, σε εξευτελιστικό επίπεδο χαμηλοί.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας για τη νεολαία χθες δήλωσε αισιόδοξη για το εκλογικό αποτέλεσμα, αφού όπως είπε εκατοντάδες χιλιάδες θα είναι οι πολίτες, οι εργάτες, οι αγρότες και οι σπουδαστές που θα μας ψηφίσουν, ενώ υπογράμμισε πως «αυτός που θα ψηφίσει ΚΚΕ στις εκλογές θα το κάνει επειδή θέλει να αντιδράσει, να τιμωρήσει, για να διαμορφωθεί ένα κίνημα που θα αποσπάσει κατακτήσεις ή για να αποτρέψει τα χειρότερα που έρχονται».


Οπως εκτίμησε όμως τα προβλήματα θα είναι παρόντα την επομένη των εκλογών, αλλά τα απέδωσε στα μέτρα για τα οποία έχουν ήδη δεσμευτεί έναντι της τρόικας το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.

Σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι τα άλλα κόμματα δεν δέχονται τις προτάσεις του ΚΚΕ και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ότι, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Δημοκρατική Αριστερά, υιοθετούν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση και θεωρούν ότι μπορούν να διαπραγματευτούν καλύτερα. Ο Περισσός υποστηρίζει σταθερά την έξοδο της χώρας, τόσο από το ευρώ, όσο και την ευρωζώνη.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας χθες σε συγκέντρωση οικονομολόγων ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης επισήμανε ότι «η εξόντωση της κοινωνίας με τα μέτρα του Μνημονίου δεν μπορεί να είναι η πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: