Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Μαχαίρωσαν μετανάστη μέσα σε συρμό του ΗΣΑΠ

Εργαζόμενοι ΗΠΑΠ: 
Αντιμέτωποι με την καθολική μας αποδοκιμασία όσοι αναζητούν πάνω σε ανθρώπινα ερείπια ιδεολογικό υπόβαθρο για την φασιστική βία..

Θύμα ρατσιστικής βίας έπεσε το βράδυ της Δευτέρας ένας 33χρονος μετανάστης από το Μπαγκλαντές, που μαχαιρώθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επιβατών συρμού του ΗΣΑΠ, στο οποίο επέβαινε και ο ίδιος, στην Ομόνοια.

"Τι με κοιτάς, ρε;" φέρεται να είπε ο δράστης πριν ορμήσει στον μετανάστη λίγο πριν ο συρμός φτάσει στην Ομόνοια. Ο 33χρονος έπεσε αιμόφυρτος μέσα στον συρμό και τότε οι συνεπιβάτες κατάλαβαν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, τι είχε συμβεί. Ακολούθησε πανικός, οι φωνές των επιβατών προκάλεσαν το άνοιγμα των πορτων του συρμού και ο δράστης πρόλαβε να πεταχτεί έξω.

Κάποιος επιβάτης έτρεξε πίσω του, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες επιβατών που μεταφέρει σε ανακοινωσή της και η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ ο δράστης φώναζε «Δόξα και τιμή στη Χρυσή Αυγή».

Το υλικό από τις κάμερες του σταθμού έχει σταλεί στην αστυνομία, η οποία κάνει λόγο για ληστεία λέγοντας πως ο δράστης πήρε 130 ευρώ που είχε πάνω του το θύμα, το οποίο νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στον "Ερυθρό Σταυρό". Ο δράστης σύμφωνα πληροφορίες είχε επιβιβαστεί στον σταθμό Μοναστηράκι.

Όπως υπενθυμίζουν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, δεν είναι η πρώτη αλλά η τρίτη επίθεση ρατσιστικής βίας στους συρμούς του. "Στις αρχές του χρόνου και τον Φεβρουάριο είχαμε δύο ακόμα περιστατικά" διευκρινίζει μιλώντας στην "Α" ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΗΣΑΠ Β. Σπαθούσης, "όμως εκείνες τις φορές επρόκειται για ολόκληρες κρανοφόρες ομάδες που περνούσαν από βαγόνι σε βαγόνι χτυπώντας όποιον μετανάστη έβρισκαν μπροστά τους". Στην επίθεση του Ιανουαρίου μάλιστα είχε τραυματιστεί και ένας Κύπριος φοιτητής, τον οποίο είχαν περάσει για μετανάστη.



Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ: Καταδικάζουμε την εγκληματική ενέργεια



Σε ανακοίνωσή της για το συμβάν η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ καταδικαζει την εγκληματική αυτή ενέργεια.

"Είμαστε απέναντι σε κάθε φαινόμενο βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας. Η διεύρυνση της φτώχειας, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και η κοινωνική ερήμωση, που είναι αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών που διαχρονικά εφαρμόστηκαν και εντάθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια, δεν πρέπει να βάλουν σε κίνδυνο κάθε έννοια αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και σεβασμού της ανθρώπινης ζωής. Όσοι αναζητούν πάνω στα κοινωνικά ερείπια το ιδεολογικό υπόβαθρο για να δικαιολογήσουν συμπεριφορές φασιστικής βίας και λαϊκισμού, με σκοπό να δηλητηριάσουν την κοινωνία, θα πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με την καθολική αποδοκιμασία των εργαζομένων, των συνδικάτων και ολόκληρου του ελληνικού λαού" καταλήγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: