Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Νόμο και τάξη υπόσχεται στο κεφάλαιο για να κάνει μπίζνες

(τα της επαναδιαπραγμάτευσης εγκαταλείφθηκαν γιατί της τα πέταξε από σήμερα στα σκουπίδια η ευρωπαϊκή επιτροπή!!)

Αλλάζει έτσι το τροπάρι η ΝΔ και ονομάζει επαναδιαπραγμάτευση ό,τι μέτρο ευνοεί το κεφάλαιο και συνθλίβει τον λαό, θεωρώντας πως θα περάσει αν το βάλει σε φιλολαϊκό περιτύλιγμα..

Το πρώτο ζήτημα που θέτει η ηγεσία της ΝΔ στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου είναι δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη των επιχειρήσεων τουλάχιστον στο 15%, καθώς η στήριξη της ρευστότητας στους επιχειρηματικούς ομίλους είτε με πιο ενεργή εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, είτε με εξόφληση των χρεών από το κράτος.


Από την άλλη, υπόσχεται ψηφοθηρικά ότι θα θέσει στο τραπέζι της επαναδιαπραγμάτευσης την «αποκατάσταση των αδικιών» για τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους πολυτέκνους και τους φτωχούς κτηνοτρόφους των ορεινών περιοχών, καθώς και την επέκταση του επιδόματος για τους ανέργους από ένα σε δύο χρόνια. Ακόμα όμως και γι' αυτά τα ψίχουλα, θέτει ως προϋπόθεση να γίνουν δεκτά από την τρόικα και να υλοποιηθούν πλήρως τα άγρια μέτρα και οι «διαρθρωτικές αλλαγές».

Παράλληλα, η ΝΔ σηκώνει ψηλά τη σημαία του νόμου και της τάξης, καταθέτοντας διαπιστευτήρια στην εγχώρια πλουτοκρατία και τους ξένους συμμάχους της για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής διά πυρός και σιδήρου.

«Εκείνο που πρέπει να πω είναι ότι ο νόμος και η τάξη -έννοιες απαγορευμένες τις τελευταίες δεκαετίες στο δημόσιο διάλογο- επανέρχονται», δήλωσε προκλητικά ο Δ. Αβραμόπουλος μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες επικεφαλής κλιμακίου της ΝΔ στη ΓΑΔΑ, στην Ομάδα ΔΙΑΣ, στην ΥΜΕΤ και στα ΕΚΑΜ. Μάλιστα, απευθυνόμενος στο προσωπικό της Ομάδας ΔΙΑΣ τους αποκάλεσε «στρατιώτες της Δημοκρατίας και της ειρήνης» και «φύλακες άγγελοι των Ελλήνων πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: