Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η Κοινωνική Συμφωνία στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ,

τη βασική συνιστώσα των προοδευτικών δυνάμεων ανακοινώνει η Κουμουνδούρου

Τις "γνήσιες προοδευτικές δυνάμεις" και τη "βασική τους συνιστώσα", τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει η Κοινωνική Συμφωνία στις επόμενες εκλογές, όπως δήλωσε η Λούκα Κατσέλη μετά τη συνάντηση που είχε στα γραφεία του ΣΥΝ, με τον επικεφαλής της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα.

Στο επίκεντρο της χθεσινής συζήτησης, που διήρκεσε περίπου μία ώρα κι έγινε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Συμφωνίας για την προγραμματική σύγκλιση των προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων, βρέθηκαν οι προτάσεις και τα πρώτα βήματα που θα
 
πρέπει να κάνει μια αριστερή προοδευτική κυβέρνηση "που θα βγάλει από τον λαό μας τη σφιχτή θηλιά του Μνημονίου", σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας. Έτσι διαπιστώθηκε η συμφωνία των δύο πλευρών σε κρίσιμα θέματα, με τις λεπτομέρειες της προγραμματικής σύγκλισης να αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως εξήρε, όπως χαρακτηριστικά είπε, "το σημαντικό ηθικό πλεονέκτημα που δημιουργεί η απόφαση της Κοινωνικής Συμφωνίας να θέσει στο τραπέζι του διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ προγραμματικές θέσεις και όχι ανταλλάγματα βουλευτικών εδρών ή αξιωμάτων".

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο διακύβευμα των εκλογών, που "δεν είναι η παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωζώνη", αλλά είναι, όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, "η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη με έναν λαό που θα ζει με αξιοπρέπεια ή με έναν λαό λεηλατημένο, χωρίς δικαιώματα, χωρίς δυνατότητα να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο, χωρίς ελπίδα". Συμφωνία υπήρξε και στην ανάγκη να αντικατασταθεί στο Μνημόνιο από "ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης για την ανάπτυξη, την οικονομική και την κοινωνική, για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση".

Η Λ. Κατσέλη έδωσε απόλυτη προτεραιότητα στην ανάγκη να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση μετά τις εκλογές, ενώ θύμισε τη στάση που είχε κρατήσει στη Βουλή, καταψηφίζοντας το δεύτερο Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, αλλά και το άρθρο 37 για τις εργασιακές σχέσεις, τον περασμένο Οκτώβριο.

Και τόνισε: "Όταν γράφεται ιστορία, έχουμε όλοι ευθύνη να αποφασίσουμε τι πιστεύουμε, με ποιους είμαστε, τι κάνουμε. Διαλέγουμε". Υπενθυμίζουμε ότι, υλοποιώντας την απόφαση της Κοινωνικής Συμφωνίας, η Λ. Κατσέλη έχει ήδη συναντηθεί με τους Οικολόγους Πράσινους και αναμένεται συνάντησή της με τη Δημοκρατική Αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: